66 Gevonden artikelen

'Quiet quitters’ op de werkvloer: 5 preventietips

Wie actief is op TikTok heeft de hashtag #quietquitting vast weleens voorbij zien komen. Als gevolg van langdurig thuis of hybride werken, zijn sommige werknemers minder betrokken bij hun werkgever. In combinatie met de toenemende behoefte aan een goede werk-privébalans, heeft dit ervoor gezorgd dat de trend van ‘quiet quitting’ steeds meer aan populariteit wint.

Supply chain teams stabiel, maar benutten de kracht van data-analyse te weinig

Veel supply chain teams zijn de afgelopen jaren in rustiger vaarwater terechtgekomen. Deze stabiliteit leidt tot een gezondere werkdruk, minder verloop en een succesvoller team. Maar er is één kans binnen supply chain teams die nog niet altijd benut wordt: de inzet van data-analyse.

HR professional nog steeds gewild, maar moet complexere procedure door

HR is en blijft mensenwerk: daarom zal de vraag naar HR professionals blijven bestaan. Toch kan de vraag naar deze groep fluctueren; momenteel wordt vooral de strategische HR professional die óók met operationele zaken bezig is, veel bemiddeld door Walters People.

Toenemende vraag naar startende 'high potentials' binnen financiële sector

Bedrijven in de financiële sector staan te springen om recent afgestudeerden of werkstudenten aan te nemen. Want de nood is hoog volgens Nick Lammers, managing consultant Banking & Financial Services.

Zo geef je nieuwe collega’s een warm welkom

Met deze drie tips zorg je ervoor dat jouw onboarding proces soepel verloopt en nieuwe medewerkers zich snel thuis voelen binnen de organisatie.

Anonieme cv's: de strijd tegen discriminatie

Door het weglaten van informatie zoals de naam en het geslacht, richten anonieme cv's de aandacht van de recruiter uitsluitend op wat belangrijk is: de vaardigheden, ervaring en de professionele prestaties van de kandidaat.

Organisaties zetten vakantiekracht vaker in voor kantoorwerk

'Zowel organisaties als studenten zien vaker de voordelen in van een kantoorbaan tijdens de zomer' ziet Doeshant Gangabisoensinh, senior consultant bij Walters People.

Gewijzigde uitzend-cao: nieuwe stap richting gelijkwaardige arbeidsvoorwaarden

In januari dit jaar trad een nieuwe cao voor uitzendkrachten in werking. Melissa Rutjes, Director Walters People Nederland, vertelt over de belangrijkste wijzigingen.

Drie redenen om voor een internationale kandidaat te kiezen

Als beheersing van de Nederlandse taal geen must is, krijg je een veel grotere kandidatenpool om uit te kiezen. Associate director Robert Brighton zet de voordelen van internationale kandidaten op een rij.

Walters People opent eerste ‘neurokantoor’ ter wereld.

'Je kunt tegenwoordig overal werken, maar wij willen onze mensen samenbrengen op een plek waar zij zichzelf kunnen overtreffen’, aldus Jose Bokhorst, Managing Director.

Walters People's neurokantoor in De Telegraaf: 'Het moet hier leuker zijn dan thuis'

Een rapportage over het nieuw geopende kantoor van Walters People Amsterdam, waarvan de inrichting gebaseerd is op neurowetenschappelijk onderzoek.

Supply chain sector snakt naar starters, maar betaalt niet langer de hoofdprijs

Economische onzekerheid tempert de strijd om starters binnen supply chain, ziet Robert Brighton, associate director supply chain. De sterke arbeidspositie van starters blijft, maar bedrijven worden voorzichtiger.

‘Selecteer finance professionals op basis van soft skills, de rest is aan te leren’  

Het is op dit moment een flinke uitdaging om goede financiële professionals te vinden. Recruitment specialist Ellora van Woerkom geeft een update over de arbeidsmarkt voor finance functies.

De arbeidsmarkt voor customer support in 2023

De behoefte aan klantenservicemedewerkers neemt nog steeds toe. Bao-Han, recruitment consultant klantenservice, deelt verwachtingen voor deze arbeidsmarkt in 2023.

HR in de spotlight: de arbeidsmarkt in 2023

De HR arbeidsmarkt heeft dit jaar te maken met een aantal uitdagingen op het gebied van HR-professionals. Tim Roza adviseert hoe bedrijven hier het beste mee om kunnen gaan.

Vrouwelijke CEO binnen de engineering: 'Diversiteit in de top maakt een bedrijf sterk'

International Women's Day: met dit jaar als thema ‘women in tech’. Nicole Noorman van der Dussen, CEO bij NDW Rollers vertelt hoe zij het ervaart om vrouw én CEO te zijn in een mannenwereld.

Starters moeten banken compliant houden

Het tekort aan compliance professionals in de bancaire sector loopt de spuigaten uit. Banken richten hun pijlen massaal op starters ziet Nick Lammers, managing recruitment consultant bij Walters People.

Kandidaten makkelijker én sneller aan een wft-certificaat helpen

Kandidaten vinden die in het bezit zijn van een wft-certificaat, is extreem lastig. Toch kunnen financiële instellingen niet zonder hen: een wft-certificering is namelijk verplicht om financieel advies te mogen geven. Als het aan Nick Lammers ligt is dit probleem binnenkort verleden tijd.

Post-corona: betekent hybride werken de ondergang van het kantoor?

Nu we de corona maatregelen loslaten willen veel medewerkers graag gedeeltelijk thuis blijven werken. Ellora van Woerkom deelt haar kijk op hybride werken en de impact ervan op het kantoorleven.

Financiële sector ontdekt verborgen talentpool

De financiële sector heeft vaak op stel en sprong meerdere starters nodig. Haal deze schaarse groep tijdens hun studie al binnen, adviseert recruitment consultant Nick Lammers.

Arbeidsmarkt voor financials 180 graden gedraaid

In een jaar tijd is de arbeidsmarkt voor operationele finance professionals 180 graden gedraaid, ziet recruitment specialist Wijnand Wouda.

Op afstand begonnen, nu alweer op zoek naar nieuwe baan

Professionals die vorig jaar op afstand zijn gestart, maken alweer regelmatig de overstap naar een andere werkgever, blijkt uit onderzoek van Walters People.

Nieuwe kapers op de kust voor compliance-professionals

Pensioenfondsen, vermogensbeheerders, accountancykantoren en fintechbedrijven mengen zich steeds vaker in de strijd om compliance-professionals.

Starters hebben het lastig op de arbeidsmarkt

Starters hebben het lastig op de arbeidsmarkt, zo blijkt uit de Salary Survey. Maar geef starters juist nu een kans, zegt managing director Jose Bokhorst.

Walters People op BNR: “Starters hebben het lastig”

Starters hebben het lastig op de arbeidsmarkt, zo blijkt uit de Salary Survey. Jose Bokhorst vertelt hierover bij BNR Ochtendspits.

Herstel arbeidsmarkt supply chain verschilt per sector

Welke trends zijn er in 2021 op de arbeidsmarkt voor supply chain? En wat gebeurt er met de salarissen? Recruitment specialist Melissa Rutjes vertelt.

Arbeidsmarkt secretarial & office: hopen op opening kantoren

Het herstel van de arbeidsmarkt voor secretarial & office support hangt af van met de opening van kantoren, zegt recruitment specialist Melissa Rutjes.

Arbeidsmarkt finance herstelt, starters in lastige positie

Welke trends zien we in 2021 op de arbeidsmarkt voor financiële professionals, en wat gebeurt er met de salarissen? Recruitment specialist Robert Mourits vertelt.

Leidinggeven op afstand: zo herken je op tijd signalen van burn-out

Jouw team heeft je nodig om richting en zekerheid te bieden in deze roerige periode. Zo zorg je ervoor dat je medewerkers zich goed blijven voelen, en pik je de signalen snel op als het minder gaat.

Helft van werknemers verwacht dat werkgever thuiswerkmiddelen betaalt

82% van de werkgevers wil thuiswerken vaker toestaan. Hiervoor is het belangrijk om de thuiswerkplek ergonomisch in te richten om uitval door fysieke klachten te voorkomen.

62% van de werknemers voelt zich beter bij thuiswerken

De coronacrisis leidde tot het grootste thuiswerkexperiment ooit. En dat is een groot deel van de werknemers positief bevallen.

41% van de werknemers is productiever bij thuiswerken

Het thuiswerken als gevolg van de corona-maatregelen had een positief effect op de productiviteit. Slechts 18% van de werkgevers zag de productiviteit van hun medewerkers dalen.

Jose Bokhorst: 'Werknemers moeten steeds veelzijdiger zijn'

Binnen 24 uur de perfecte match; een ambitieuze belofte. Hoe worden kandidaten succesvol geplaatst? Een interview met onze managing director Jose Bokhorst in het blad Precies van Markus Verbeek Praehep.

Handige tools voor thuiswerkende recruiters

Sollicitatiegesprekken, shortlisten en skills testen: deze tools zorgen ervoor dat jij jouw recruitmentproces volledig vanuit huis kunt managen.

Secretaressedag: 4 tips om je medewerkers virtueel in het zonnetje te zetten

16 april is het Secretaressedag. Hoewel in de huidige situatie alle dank voornamelijk naar de zorg gaat - en terecht - moeten we niet vergeten ons ondersteunend personeel in het zonnetje te zetten.

HR-afdeling verandert door de coronacrisis

Wat is het effect van de coronacrisis op de arbeidsmarkt voor HR? En wat worden de ontwikkelingen in 2021? Recruitment specialist Melissa Rutjes vertelt.

Zo haal je als bedrijf het meest uit je video-sollicitatiegesprekken

Nu we massaal thuiswerken door het coronavirus, zijn online recruitmenttools essentieel geworden voor het werving- en selectieproces. Met deze tips worden je online sollicitatiegesprekken net zo succesvol als face-to-face gesprekken.

Sollicitaties en onboarding op afstand: zo kan uw werving gewoon doorgaan

Hoewel we momenteel massaal thuiswerken, is het nog steeds mogelijk om op afstand succesvol iemand aan te nemen en te verwelkomen binnen de organisatie.

Zo manage je een team op afstand

Als gevolg van de coronapandemie werken veel mensen verplicht thuis. In deze nieuwe manier van werken is het essentieel dat managers hun team goed begeleiden. Hoe doe je dat vanuit huis?

Vrouwelijke werknemers zijn kritischer over carrière

Voor Internationale Vrouwendag onderzochten we de verwachtingen die vrouwen van hun werkgever hebben. Wat blijkt? Vrouwen leggen de lat hoger dan hun mannelijke collega's.

10 tips voor een sterk customer service team

Klanten verwachten direct antwoord te krijgen op hun vragen. Een goed customer service team is daarom onmisbaar voor iedere organisatie.

Supportmedewerkers voelen zich niet gewaardeerd

Professionals hebben behoefte aan meer doorgroeimogelijkheden. Office support medewerkers voelen zich vooral gefrustreerd over een gebrek aan erkenning.

‘Het ondersteunen van een team is een vak apart; dat zien hiring managers steeds meer in’

Organisaties weten ondersteunende functies steeds beter op waarde te schatten. Het aantal vacatures binnen dit vakgebied neemt dan ook toe.

‘Personeelstekort in bancaire sector leidt tot kwaliteitsverlies’

Door de grote tekorten groeien werknemers in de bancaire sector sneller door dan voorheen. Volgens Nick Lammers heeft dit gevolgen voor de kwaliteit van de dienstverlening

Veel behoefte aan finance professionals met kennis van zorgadministratie

Het afgelopen jaar was er veel vraag vanuit de zorgsector naar hoogopgeleide finance professionals, om de zorgadministratie efficiënter te laten verlopen.

Toenemend aantal shared service centers leidt tot meer administratieve HR functies

Het aantal administratieve HR functies neemt toe. De vacatures zijn moeilijk te vervullen, omdat HR professionals de voorkeur geven aan een adviserende rol.

‘We zijn snel overgegaan naar een kandidaatgedreven markt’

De arbeidsmarkt voor supply chain professionals is sterk kandidaatgedreven. Organisaties moeten meegaan in de marktontwikkelingen, anders vissen ze achter het net.

Vijf veelgemaakte fouten in vacatureteksten

De vacaturetekst is een van de belangrijkste tools in het vinden van een geschikte kandidaat. Wij helpen je veelgemaakte fouten te voorkomen.

‘Werkgevers worstelen om de balans te vinden tussen flexibiliteit en controle’

Werk-privébalans is de belangrijkste factor in de keuze voor een werkgever, blijkt uit onderzoek van Walters People. Werkgevers proberen hier zoveel mogelijk in mee te gaan.

Vijf redenen waarom de HR afdeling essentieel is voor elke organisatie

De HR afdeling doet veel meer dan het bijhouden van ziekmeldingen en het goedkeuren van declaraties. Tim Roza vertelt waarom de HR afdeling zo belangrijk is voor organisaties.

Zo zorg je dat jouw werknemers zich gelukkig voelen op de werkvloer

Gelukkige werknemers functioneren beter. Wij onderzochten welke factoren bepalend zijn in het werkgeluk dat werknemers ervaren.

Nieuwe tech tools die het wervingsproces kunnen moderniseren

Het innovatieteam van Robert Walters Groep heeft een groot aantal nieuwe recruitment tools onder de loep genomen die jouw wervingsproces naar een hoger niveau kunnen tillen.

HR Managers geven mate van innovatie binnen hun wervingsproces een onvoldoende

Welke plaats neemt innovatie in binnen werving en selectie anno 2019? Werknemers zijn klaar voor een revolutie in het sollicitatieproces, maar organisaties stellen zich terughoudend op.

Vijf tips om vakantiestress te voorkomen

De laatste dagen voor een vakantie kunnen soms erg stressvol zijn. In dit artikel lees je vijf tips die helpen vakantiestress te voorkomen.

Vijf tips om het beste uit uw vakantiekrachten te halen

Juist omdat een vakantiekracht maar een paar weken bij een organisatie over de vloer komt, is het des te belangrijker dat hij zich snel op zijn gemak voelt én snel productief is.

Secretaresse is trots op volhardendheid

In het kader van Secretaressedag onderzochten wij wat secretaresses, personal assistants en office managers leuk vinden aan hun baan en hoe zij het liefst bedankt worden voor hun harde werken.

Walters People Academy maakt werving en selectie meetbaar

Walters People maakt gebruik van een geavanceerd online platform voor het afnemen van niveautesten en het bieden van gratis opleidingen aan kandidaten.

Hoe schrijf je de perfecte functieomschrijving?

Natuurlijk wil je voor jouw organisatie alleen het beste talent aantrekken. Start het wervingsproces goed, door de perfecte functieomschrijving samen te stellen.

Werknemer kiest voor goede kantoorfaciliteiten

Organisaties moeten dit jaar actief inzetten op het aantrekken en vasthouden van kandidaten. Maar wat vinden hoogopgeleide werknemers belangrijk bij de keuze voor een werkgever?

Vakantiekrachten

Behoefte aan vakantiekrachten? Tijdelijke projecten af te handelen? Walters People neemt u graag deze zorg uit handen tegen een extra voordelig zomertarief.

Contact

»

Vacature uploaden

»

Salary Survey 

»