Het is oud nieuws dat in vrijwel elke sector krapte heerst. Kandidaten vinden die in het bezit zijn van een wft-certificaat, is nóg lastiger. Toch kunnen financiële instellingen niet zonder hen: een wft-certificering is namelijk verplicht om financieel advies te mogen geven. Als het aan Nick Lammers ligt, Managing Consultant Banking & Financial Services bij Walters People, is dit probleem binnenkort verleden tijd. Walters People biedt kandidaten de mogelijkheid om binnen twee weken een wft-certificaat te behalen, zodat werkgevers binnen zeer korte tijd gekwalificeerde nieuwe werknemers kunnen verwelkomen. 

De strijd tussen vraag en aanbod 

De behoefte aan werknemers in de financiële dienstverlening met een adviserende rol is groot én wordt steeds groter. Het aantal vacatures was in het eerste kwartaal van dit jaar meer dan twee keer zo groot dan in hetzelfde kwartaal van 2021. Er wordt vooral hard gezocht naar acceptanten, hypotheek- en verzekeringsadviseurs en klantenservicemedewerkers binnen de financiële sector. 

Er zijn genoeg kandidaten die dit werk kunnen doen: neem de GGD. Nog geen half jaar geleden waren daar meer dan genoeg banen waarin kandidaten geteste burgers opbelden en advies gaven. Ondertussen is de werkgelegenheid op de corona-afdeling van de GGD flink gedaald, wat betekent dat veel van deze kandidaten weer beschikbaar zijn.  

Niet alleen deze ex-GGD’ers, maar ook andere kandidaten met klantcontactervaring zijn gewild, en al helemaal als ze een wft-certificaat op zak hebben. Lammers: ‘Maar veel kandidaten die bijvoorbeeld als klantenservicemedewerker hebben gewerkt, denken niet direct na over het behalen van een wft-certificaat, mede doordat de drempel om dit te doen zo hoog is. Kandidaten moeten een wft-cursus volledig in hun eigen tijd doen, krijgen geen begeleiding en betalen er een behoorlijk bedrag voor’.  

Het kan: binnen twee weken kandidaten mét certificaat 

Voor banken en verzekeringsmaatschappijen staat het vereiste wft-certificaat de werving dus flink in de weg. Maar dat hoeft helemaal niet, zegt Lammers. ‘We kunnen het behalen van het wft-certificaat faciliteren via Walters People, en hier profiteren zowel organisaties als kandidaten van'. Lammers spreekt uit ervaring, aangezien Walters People een dergelijk wft-traject in het verleden al meerdere malen heeft uitgevoerd, en met succes. ‘Zo had een grote verzekeraar binnen twee weken veertig kandidaten met wft-certificaat nodig voor hun klantcontactcenter. We hebben geschikte kandidaten gevonden die graag hun cv wilden uitbreiden met een wft-certificaat, en hebben hen vervolgens een training op locatie gegeven. De wft-cursus duurt normaal gesproken meerdere weken – er staan 50 studieuren voor. Onze kandidaten hebben de cursus in twee dagen gevolgd en het examen gehaald. Een enorme uitdaging, maar het is gelukt. Dat gaf een enorme kick’.  

Profiteren op korte en lange termijn 

Het grote voordeel voor organisaties is dat zij kwalitatief goede kandidaten in dienst krijgen en dat ze opleidingen aan hen kunnen blijven aanbieden via Walters People. Op deze manier worden kandidaten van extra toegevoegde waarde voor organisaties. Ze kunnen alle wft-certificaten via Walters People behalen, of zich specialiseren in één domein en daar de relevante cursussen voor volgen. Werkgevers blijven daar dus van profiteren. Lammers: ‘Je investeert - via Walters People - in je werknemers zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn: het zou zonde zijn als je daar als organisatie niets mee doet’.  

Meer carrièrekansen 

Voor werkgevers is dit dus een oplossing voor een prangend probleem, maar ook voor kandidaten is deze training aantrekkelijk. Zij kunnen een waardevolle certificering behalen, helemaal gratis en slechts binnen twee weken tijd. En de interesse van kandidaten is groot. Eenmaal met een wft-certificaat op zak, hebben zij direct meer kansen en carrièremogelijkheden. Lammers: ‘Kandidaten kunnen doorgroeien, een volgende salarisstap maken of zich verdiepen in andere wft-specialisaties op het gebied van hypotheken, vermogen of krediet. Dat kan allemaal via Walters People'.  

Meer weten?   

Bekijk meer informatie over de Wft-certificering.  Of meld direct een vacature aan - dan neemt één van onze recruitment consultants binnen 24 uur contact met je op. Je kunt ook zelf contact opnemen met Nick Lammers via nick.lammers@walterspeople.nl of +31 (0)20 7969 040.

Vacature aanmelden

»