Een gebrek aan doorgroeimogelijkheden is de grootste frustratie onder werknemers. Dit blijkt uit onderzoek dat uitzendorganisatie Walters People uitvoerde onder 1900 professionals werkzaam binnen verschillende disciplines. Medewerkers in office support vormen hierop de uitzondering. Zij hebben vooral behoefte aan erkenning voor hun werk. 

Gebrek aan doorgroeimogelijkheden

Werkgevers bieden hun werknemers te weinig ruimte om te groeien binnen de organisatie. Een gebrek aan doorgroeimogelijkheden wordt door professionals bestempeld als hun grootste frustratie op de werkvloer. Deze frustratie leeft het meest onder supply chain medewerkers. Maar liefst een op de drie professionals in dit discipline geeft aan graag te willen doorgroeien, maar hier te weinig mogelijkheden toe te krijgen.

Te weinig erkenning voor office support

Hoewel 35% van de office support medewerkers ontevreden is over de doorgroeimogelijkheden die ze krijgen bij hun huidige werkgever, is dit niet hun grootste probleem. Hun grootste frustratie op de werkvloer is namelijk een gebrek aan erkenning. Hoewel secretaresses, assistenten en andere office support medewerkers essentieel zijn voor het functioneren van een organisatie, voeren ze hun werk vaak op de achtergrond uit. Een goede support medewerker is als een onzichtbare hand die ervoor zorgt dat afspraken ingepland worden, telefoontjes beantwoord worden en deadlines worden opgevolgd. Ze vormen een belangrijke schakel tussen afdelingen, maar krijgen hier niet altijd de waardering voor die ze verdienen.  

Genoeg mogelijkheden tot ontspanning

Het meest tevreden zijn werknemers met de voorzieningen die hun werkgever hen biedt voor ontspanning op de werkvloer, zoals een pooltafel, dartbord of zelfs massages tijdens werktijd. Werkgevers zijn hier de laatste jaren steeds meer op gaan focussen, in een poging hun organisatie aantrekkelijker te maken voor potentiële sollicitanten. 

IT’ers het meest tevreden 

IT professionals zijn het meest positief over hun baan. Een op de vijf IT’ers zegt geen enkele frustratie te ervaren op de werkvloer. Ook zijn twee op de drie tevreden of zelfs zeer tevreden over hun salaris, en is ruim 70% blij met zijn collega’s. 

Over het onderzoek

Walters People voerde in november 2019 enquêtes uit onder 1900 professionals. Ruim een derde hiervan was werkzaam binnen finance (37%). Ook waren veel respondenten werkzaam binnen secretarial & office support (13%), banking & financial services (12%) en IT (9%). 

Meer informatie

Wil je meer weten over arbeidsmarkt- en salarisontwikkelingen? Vraag dan de Walters People Salary Survey 2020 aan.

Webinars

»

Vacature uploaden

»

Salary survey 

»