Datum: 21 april 2017

Dit artikel werd eerder gepubliceerd in het magazine 'Groei' van ARTRA. Bekijk de originele publicatie hier.

Walters People is gespecialiseerd in tijdelijke en tijdelijk-naar-vaste functies binnen Finance en Business Support en heeft een sterk internationaal netwerk van kandidaten en opdrachtgevers. Opvallend is de groei: Binnen vijf jaar zijn ze gegroeid van een bedrijf met twee consultants naar een organisatie met 50 fte’s. ARTRA sprak met managing director Jose Bokhorst over het succes van Walters People.

Ontwikkeling en groei

De organisatie heeft de afgelopen vijf jaar een enorme ontwikkeling doorgemaakt, vertelt Jose. “Walters People is gestart in Amsterdam maar is inmiddels door het hele land actief met vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Utrecht. We zijn vijf jaar geleden begonnen met twee consultants in Amsterdam en hadden we amper voet aan de grond omdat we nog maar net bestonden. Inmiddels wordt er gewerkt met 50 fte en is Walters People een begrip in de markt geworden. Alle vestigingen doen het erg goed en we bedienen hiermee de hele Randstad.”

Klanten

De klanten van Walters People lopen erg uiteen, legt Jose uit. “Onze klanten zijn heel verschillend; van grote multinationals tot de kleine MKB bedrijven. Internationale bedrijven behoren tot onze klanten maar ook leuke, hippe kledingmerken en de health care- en vastgoedsector zijn goede relaties. Wat onze klanten gemeenschappelijk hebben is dat ze allemaal op zoek zijn naar kwalitatieve invulling van een specialistische administratieve functie. En dat ze er haast bij hebben.”

Verschil maken

De consultants maken het grote verschil, vertelt Jose. “Ik kan van alles vertellen over dingen die belangrijk zijn binnen de branche als kwaliteit en het hebben van de beste kandidaten, maar waar wij écht het verschil maken is met onze consultants. De mensen die bij ons in dienst zijn weten exact waar ze het inhoudelijk over hebben. Daarnaast vinden ze hun vak leuk om uit te voeren en daar valt of staat -naar mijn mening- alles bij. Onze dienstverlening naar de klant toe is tweeledig; het draait om hoge kwaliteit en het snelst zijn in de markt.”

Ontwikkeling van de markt

Jose: “De wet- en regelgeving binnen de flexbranche verandert in een hoog tempo. Ons kabinet met minister Asscher is heel hard beziggeweest om de flexwerker meer zekerheid en rechten te geven. Om dat te kunnen waarborgen komt er steeds meer wet- en regelgeving om de hoek kijken. Bijvoorbeeld; een werknemer krijgt nu in twee jaar drie tijdelijke contracten in plaats van in drie jaar drie tijdelijke overeenkomsten zoals voorheen. Een direct gevolg van de veranderende wetgeving is dat organisaties eerder kiezen voor een flexwerker of een payrollconstructie. Er komt steeds meer vraag naar flexkrachten en de vraag naar kwaliteit wordt ook steeds groter. De marktsituatie waar opdrachtgevers het voor het kiezen hadden is verleden tijd. Walters People levert kwaliteit dankzij ons gedegen netwerk aan kandidaten waar we altijd mee in contact staan. Als er iets niet vindbaar is op de markt dan kijken we naar wat er wel te vinden is. We gaan altijd voor 100% aansluiting en indien nodig leiden we mensen op door middel van het online learning platform de ‘Walters People Academy’.”

Webinars

»

Vacature uploaden

»

Salary survey 

»