Donderdag 15 april is het Nationale Secretaressedag. Voor één op vijf secretaresses is gebrek aan erkenning één van de grootste frustraties op het werk. Maar hoe toon je waardering voor je assistent (en voor álle medewerkers) terwijl we met z’n allen nog steeds veel thuiswerken?

Thuisbezorgen

Traditioneel geven veel managers hun ondersteunend personeel een bos bloemen. Uiteraard kun je nog steeds een bos bloemen of een cadeaubon laten bezorgen, maar waarom niet iets wat beter past bij de huidige situatie? Uit de Walters People Salary Survey blijkt dat slechte IT-faciliteiten een van de grootste oorzaken van frustratie zijn op het werk. Misschien zit jouw assistent thuis wel de hele dag op een niet al te comfortabele keukenstoel, met rugpijn als gevolg. Je kunt tegenwoordig alles online bestellen en laten bezorgen, inclusief een bureaustoel, een headset of een groter computerscherm. Vergeet niet om er een persoonlijk bedankkaartje aan toe te voegen!

Opleiding

Misschien is de werkdruk van je secretaresse momenteel wel wat lichter dan gewoonlijk. Profiteer hiervan! Een rustige periode is hét moment om te investeren in een opleiding of training. Denk na bij welke opleiding je secretaresse baat zou hebben of vraag direct waar hij of zij interesse in heeft. Er zijn bijvoorbeeld tal van online cursussen beschikbaar. Door het aanbieden van trainingen en de kans om zich verder te ontwikkelen, zorg je als werkgever voor meer loyaliteit bij je medewerkers, dus ook jij en de organisatie profiteren ervan.

Flexibiliteit

Flexibele werkuren staan in de top drie van factoren die bepalend zijn voor werktevredenheid. Pin je niet vast op de ‘normale’ kantooruren in deze tijd, maar wees flexibel. Veel mensen combineren hun werk met hun gezinsleven, wat niet altijd gemakkelijk is. Vindt jouw secretaresse het fijn om ‘s ochtends vroeg te beginnen, ’s middags wat tijd met de kinderen door te brengen en ’s avonds weer verder te werken? Toon dan vertrouwen en stel je flexibel op. Je zult zien dat je medewerkers een stuk productiever zijn als ze weten dat hun werkuren aangepast kunnen worden.

Teamspirit

We’re all in this together, dus laten we er het beste van maken. We zien onze collega’s niet meer elke dag, en voor mensen die alleen wonen, kunnen het eenzame dagen zijn. Zorg dus dat je niet alleen communiceert via email, maar dat je ook vaste dagelijkse momenten hebt waarop je persoonlijk contact met elkaar hebt. Organiseer bijvoorbeeld een virtuele vrijdagmiddagborrel waar er tijd is om over andere dingen dan werk te praten. Dit is ook het perfecte moment om medewerkers in het zonnetje te zetten: je assistent, maar ook medewerkers die bijvoorbeeld een succes geboekt hebben. 

Meer informatie

Lees ook onze tips over het managen van een team op afstand. Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via netherlands@walterspeople.nl of tel. 020 644 46 55. 

Refer a friend 

»