Covid-19: werken, werven en onboarden op afstand

Door de Covid-19 crisis is er veel veranderd op zowel de arbeidsmarkt als de (thuis)werkvloer. Op deze pagina vind je een overzicht van artikelen die je helpen om in deze periode net zo succesvol te blijven als daarvoor.

 

Bekijk onze webinars

Om je te helpen zoveel mogelijk te halen uit het thuiswerken, hebben we een serie webinars opgezet. In de webinars voor HR professionals en lijnmanagers delen onze recruitment specialisten hun kennis over onder andere onboarding op afstand, en HR en recruitmenttrends. Voor professionals die deze periode willen gebruiken om hun skillset te vergroten hebben wij sessies over presentatieskills, sollicitatietips en het opstellen van een perfect cv. 

Je kunt de webinar live volgen en direct vragen stellen, of een opgenomen versie van de webinar bekijken wanneer het jou uikomt. 

9 Gevonden artikelen

Leidinggeven op afstand: zo herken je op tijd signalen van burn-out

Jouw team heeft je nodig om richting en zekerheid te bieden in deze roerige periode. Zo zorg je ervoor dat je medewerkers zich goed blijven voelen, en pik je de signalen snel op als het minder gaat.

Helft van werknemers verwacht dat werkgever thuiswerkmiddelen betaalt

82% van de werkgevers wil thuiswerken vaker toestaan. Hiervoor is het belangrijk om de thuiswerkplek ergonomisch in te richten om uitval door fysieke klachten te voorkomen.

62% van de werknemers voelt zich beter bij thuiswerken

De coronacrisis leidde tot het grootste thuiswerkexperiment ooit. En dat is een groot deel van de werknemers positief bevallen.

41% van de werknemers is productiever bij thuiswerken

Het thuiswerken als gevolg van de corona-maatregelen had een positief effect op de productiviteit. Slechts 18% van de werkgevers zag de productiviteit van hun medewerkers dalen.

Handige tools voor thuiswerkende recruiters

Sollicitatiegesprekken, shortlisten en skills testen: deze tools zorgen ervoor dat jij jouw recruitmentproces volledig vanuit huis kunt managen.

Zo haal je als bedrijf het meest uit je video-sollicitatiegesprekken

Nu we massaal thuiswerken door het coronavirus, zijn online recruitmenttools essentieel geworden voor het werving- en selectieproces. Met deze tips worden je online sollicitatiegesprekken net zo succesvol als face-to-face gesprekken.

Sollicitaties en onboarding op afstand: zo kan uw werving gewoon doorgaan

Hoewel we momenteel massaal thuiswerken, is het nog steeds mogelijk om op afstand succesvol iemand aan te nemen en te verwelkomen binnen de organisatie.

Zo manage je een team op afstand

Als gevolg van de coronapandemie werken veel mensen verplicht thuis. In deze nieuwe manier van werken is het essentieel dat managers hun team goed begeleiden. Hoe doe je dat vanuit huis?

Webinars

»

Recruitment advies 

»

Vacature uploaden 

»