LinkedIn is het perfecte medium voor het opbouwen van een professioneel netwerk. Het is daarom belangrijk dat je profiel goed laat zien waar jij goed in bent en wat je in je carrière allemaal gedaan hebt. Hier zijn zes tips voor het upgraden van jouw LinkedIn profiel.

1. Upload een nieuwe profielfoto

Zorg ervoor dat je profielfoto up to date is. Let er op bij het maken van de foto dat hij van de voorkant wordt genomen en een professionele achtergrond heeft. Zorg dat je nette kleding draagt en vriendelijk kijkt; je wil professioneel en benaderbaar overkomen. Geef het fotobestand jouwnaam.jpg bij het uploaden, zodat Google je bovenaan de eerste pagina met zoekresultaten zet als iemand op jouw naam zoekt.

2. Herschrijf je profiel

In je introductietekst kun je kort omschrijven wie je bent, waar je expertise ligt en wat je interesses zijn. Zorg ervoor dat je omschrijving je werkprestaties en ambities omschrijft, bijvoorbeel naar wat voor type functie  je op zoek bent. Gebruik relevante keywords om jouw skills en expertise op te sommen, zodat je eerder verschijnt in zoekresultaten.

3. Voeg media en documenten toe

Bekijk welke documenten jouw profiel kunnen versterken en voeg deze toe. Denk hierbij aan presentaties, whitepapers en afbeeldingen. Dit geeft extra gewicht en context aan jouw werkervaring. Check van tevoren wel met je werkgever of je toestemming hebt om het werk te publiceren, vooral wanneer het commercieel gevoelige informatie bevat.

4.  Update je huidige ervaring en behaalde prestaties

Je LinkedIn profiel is je online cv. Ook al ben je niet van plan om van baan te veranderen, het is belangrijk dat je je huidige ervaring aanvult met nieuwe prestaties. Je weet maar nooit voor welke fantastische baan je benaderd kunt worden. Schrijf voor elke functie een korte samenvatting van de organisatie en som jouw verantwoordelijkheden en belangrijkste prestaties op. Je kunt ook certificaten, traningen, awards, talen, projecten en publicaties toevoegen. Denk ook na over vrijwilligerswerk of andere projecten die je kunt toevoegen aan je profiel.

5. Bekijk je contacten en groepen

Ga nog eens door jouw lijst met connecties en bekijk wie er tot jouw netwerk behoort. Zijn er personen die je onlangs hebt ontmoet maar nog niet hebt toegevoegd? In dat geval, stuur ze een follow-up bericht en voeg ze toe. Kijk ook of er nog collega’s of klanten zijn waarmee je nog niet verbonden bent en voeg hen ook toe aan jouw netwerk. Neem de tijd om te kijken van welke groepen je lid bent en welke andere groepen aansluiten op jouw vakgebied.

6. Voeg referenties toe

Vraag je vorige manager of ex-collega’s om een aanbevelend stukje over jou te schrijven op Linkedin. Om ze te helpen kun je zelf alvast een voorzetje schrijven. Zo kun je ook zorgen dat ze de kwaliteiten die belangrijk zijn voor een nieuwe baan benoemen. Je kunt ook klanten of contacten van je vrijwilligerswerk benaderen voor een referentie.

Zo, jouw profiel is klaar om aan de wereld te laten zien! Om jouw zichtbaarheid te vergroten voor andere professionals en potentiële werkgevers is het belangrijk dat je actief blijft LinkedIn. Post eigen artikelen of like en deel interessante artikelen van anderen. Jouw contacten zullen deze activiteit zien in hun newsfeed. Als zij op hun beurt reageren op deze posts word jij zichtbaar voor hun connecties.

Meer informatie?

Wil je op de hoogte blijven van onze carrièretips? Volg ons op LinkedIn.

 

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»