Datum publicatie: 29 april 2015

Business support professionals zoals management assistenten, office managers, klantenservice- en ordermanagement medewerkers verwachten dit jaar verdere verbetering op het gebied van salaris en banenkansen. Dit blijkt uit onderzoek van uitzendorganisatie Walters People.

Vacatures

Van de deelnemende Nederlandse professionals verwacht 39% dat er meer vacatures beschikbaar zullen komen in hun vakgebied. Slechts 9% verwacht een vermindering. Ook over de salarissen zijn de verwachtingen postitief; 47% verwacht dat hun salaris dit jaar omhoog zal gaan, terwijl dit voor slechts 39% het geval was in 2014.

Jose Bokhorst, managing director Nederland: “Wij zien het vertrouwen onder kandidaten stijgen en wij delen hun optimistische kijk op de vacaturemarkt. We zien sinds vorig jaar een steeds toenemende vraag naar secretarieel en ondersteunend personeel. Dit komt onder andere doordat multinationals EMEA hoofdkantoren in Nederland vestigen en shared service centers uitbreiden.”

Salarisstijging

Een salarisstijging zal zeker welkom zijn onder de professionals; 41%  geeft aan ontevreden te zijn over het huidige salaris, terwijl slechts 20% zegt tevreden te zijn.

Bokhorst: “De vraag naar meer salaris leeft al langer onder professionals. Voor kandidaten met gespecialiseerde vaardigheden behoort een salarisstijging ook zeker tot de mogelijkheden. Met name meertalige kandidaten met kennis van bijvoorbeeld Duits en Frans worden veel gezocht voor posities in klantenservice, IT helpdesk en supply chain.”

Dat het vertrouwen onder kandidaten is toegenomen is wel duidelijk: 68% van de respondenten gaf aan dit jaar van baan te willen wisselen.

Over het onderzoek 

Aan het onderzoek van Walters People namen meer dan 1.700 professionals deel uit Nederland, België en Frankrijk. Zij beantwoordden vragen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden en hun plannen  en verwachtingen voor hun carrière in 2015. De volledige resultaten lees je hier.

 

Carrière advies

»

Recruitment advies

»

Salary survey 

»