Datum publicatie: 7 september 2015

Nederlandse uitzendkrachten zoeken uitdaging in hun carrière en zijn bereid om in hun toekomst te investeren, bijvoorbeeld door een aanvullende opleiding te volgen. Dit blijkt uit onderzoek van Walters People.

Wanneer zij besluiten om een nieuwe baan of opdracht te accepteren, wordt uitdagende inhoud door 49% van de professionals “heel belangrijk” genoemd, en het is daarmee de meest genoemde factor.  De professionals zijn dan ook bereid om te investeren in hun ontwikkeling: 78% geeft aan een extra opleiding te willen volgen om zijn of haar loopbaan een extra impuls te geven.

Ook op financieel vlak zijn uitzendkrachten bereid concessies te doen in ruil voor doorgroeimogelijkheden. Zo zou 65% van de ondervraagden een lager salaris accepteren voor een meer uitdagende baan. Bijna de helft (47%) van de kandidaten werkt regelmatig overuren zonder hiervoor een financiële compensatie te krijgen. 

José Bokhorst, managing director Nederland, reageert: “Het aandeel flexwerkers op de Nederlandse arbeidsmarkt is de afgelopen jaren toegenomen, en professionals volgen een steeds dynamischer carrièrepad. Zij nemen hun loopbaan serieus en denken na over waar zij op langere termijn willen staan. Steeds meer uitzendkrachten houden hun kennis en vaardigheden actief up to date met workshops, trainingen of het volgen een vervolgopleiding. Wij spelen hierop in door onze kandidaten workshops aan te bieden via onze Walters People Academy.”

Over het onderzoek

Aan het onderzoek van Walters People namen meer dan 1.700 professionals deel uit Nederland, België en Frankrijk. Zij beantwoordden vragen over salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden en hun plannen en verwachtingen voor hun carrière. Bekijk de volledige resultaten van het onderzoek hier.

 

Carrière advies

»

Recruitment advies

»

Salary survey 

»