Tijdens haar pabo-opleiding beseft Elske Koek dat een commerciële baan haar leuker lijkt dan voor de klas staan. Na een periode van twee jaar in Australië als au-pair hakt ze bij terugkeer in Nederland de knoop door en solliciteert bij Walters People. En daar gaat haar recruitmentcarrière als een speer.

Van de pabo naar recruitment, dat is een interessant carrièrepad.

“Eigenlijk wist ik al halverwege mijn tweede studiejaar dat een loopbaan als leraar niet bij mij paste. Ik miste een bepaalde snelheid, het was niet commercieel genoeg. Uiteindelijk heb ik de pabo afgemaakt om in ieder geval een diploma op zak te hebben, maar ik was vooral benieuwd naar hoe een carrière in het bedrijfsleven eruit zou zien.”

Wat ben je na je studie gaan doen?

“Ik ben naar Australië gegaan om eens even heel iets anders te doen. Het leek mij sowieso leuk om iets van de wereld te zien; ik was daarvoor nog nooit buiten Europa geweest. In Perth ben ik als au-pair gaan werken. Dat sloot nog enigszins aan bij mijn opleiding en je kunt daarin snel van start.

Na een jaar verliep mijn visum, maar ik wist dat ik nog niet klaar was in Australië. Ik vroeg een nieuw studentenvisum aan, verhuisde naar Sydney om daar te werken, maar schreef me ook in voor een cursus ‘Leadership & Management’, waarvoor ik iedere zaterdag naar school ging. De vakken die ik kreeg, vond ik erg interessant. Het ging over economie, projectmanagement, financieel management, recruitment en HR. Dat bevestigde wel mijn vermoeden dat een studie commerciële economie of bedrijfseconomie mij waarschijnlijker beter had gelegen.”

Uiteindelijk keerde je na twee jaar terug in Nederland. Hoe ben je toen in recruitment beland?

“Ik wist dat ik verder wilde in die commerciële richting, maar dat sloot natuurlijk niet aan op mijn opleiding. Een vriendin die al als recruiter werkte, vertelde dat voor recruitment een economische of bedrijfskundige opleiding geen vereiste is, als je maar beschikt over hbo werk- en denkniveau en een commerciële mindset hebt, sociaal bent en sterk in je schoenen staat. Ik heb bij zeven verschillende recruitmentbureaus rondgekeken en vervolgens heel bewust voor Walters People gekozen.”

Wat trok je bij Walters People over de streep?

“Bij Walters People begin je bij het begin. Er is een bootcamp waar je samen met andere starters de kneepjes van het vak leert. Voor mij was het heel belangrijk om stap voor stap het hele recruitmentproces onder de knie te krijgen, van gesprekken met kandidaten, tot sales, en meetings met klanten. Bij andere recruitmentorganisaties kreeg je meestal een buddy waar je alles ‘hands-on’ van zou leren. Ik vond het juist fijn een peer-groep te hebben met wie je samen startte, wekelijks trainingen kreeg en met wie je natuurlijk ervaringen kon delen.

Ook merkte ik gelijk dat het een gezellige organisatie is met een goede sfeer. En het was duidelijk dat er bij Walters People veel doorgroeimogelijkheden zijn. 

Over die doorgroeimogelijkheden gesproken: na 2,5 maakte je al promotie tot managing consultant. Verklaar jouw succes eens.

Lachend: “Hard werken, maar vooral ook doorzettingsvermogen. Bij mij liep het het eerste halfjaar ook niet super vlot. Gelukkig had ik een fijne manager waaraan ik me kon optrekken en die af en toe een steuntje in de rug gaf. Dat heeft echt geholpen. Op een gegeven moment weet je steeds beter hoe het proces werkt en wanneer je net even dat extra stapje moet zetten om de concurrentie te verslaan, of om een urgente rol te vullen. En die extra stapjes betalen zich dan uit in de vorm van mooie doorgroeimogelijkheden.”

Wat is er leuk aan werken bij Walters People?

“Er zijn veel sociale activiteiten. Het is sowieso een gezellige boel. Voor starters voelt de organisatie als een warm bad. 

Op werkvlak kun je jezelf snel ontwikkelen, zowel in salaris als inhoudelijk. Er ligt vanaf het begin een groeitraject klaar en als je de ambitie hebt om manager te worden, krijg je daar de kans toe. Daarbij krijg je trouwens wel ondersteuning, bijvoorbeeld in de vorm van trainingen. Je groeit niet zomaar door, je wordt echt voorbereid op een leidinggevende positie.  

Daarnaast werk je bij een  bedrijf met een internationaal karakter en veel verschillende klanten, dat maakt het afwisselend. Mocht je geïnteresseerd zijn, dan zijn er ook internationaal mogelijkheden. Er is veel toekomstperspectief.” 

Tot slot: wat doe je buiten het werk?

“Ik ga veel naar festivals, ik sport en ik golf sinds een paar maanden. Daarnaast lees ik ook graag. Maar bovenal houd ik van sociale activiteiten, borrelen met vrienden. En ik ben veel met wijn bezig. Zo heb ik een wijncursus gedaan en daar ga ik snel een vervolg aan geven!”   

Meer informatie

Wil je meer weten over het recruitmentvak? Lees dan verder over een baan als recruitment consultant bij Walters People of bekijk onze interactieve vacaturepagina. Je kunt ook het volledige overzicht van onze vacatures bekijken.

Managing talent acquisition specialist Ellis van de Valk, vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt contact met haar opnemen via 06 18415203 of ellis.vandevalk@walterspeople.nl.

Vacatures bij Walters People 

»

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»