Ben je al een paar maanden onafgebroken aan het solliciteren en komt nu het einde van het jaar in zicht? Of misschien heb je besloten om te wachten tot volgend jaar om je carrière een nieuwe wending te geven?

Hoewel veel werkzoekenden wachten tot het begin van het nieuwe jaar om hun zoektocht naar een baan te beginnen, is het einde van het jaar eigenlijk een ideaal moment om je zoektocht te starten of nieuw leven in te blazen. Recruitment specialist Walters People licht toe waarom.

1. Meer werving dan je denkt

Bedrijven willen het nieuwe jaar beginnen met de juiste mensen aan boord. Om dit te bereiken, zullen ze dus ook in de laatste maanden van het nieuwe jaar hun wervingsactiviteiten voortzetten. December is vaak een rustige periode binnen organisaties. Hierdoor hebben hiring managers en recruiters de tijd om kandidaten voor nieuwe functies te spreken, en  verloopt het recruitmentproces sneller dan tijdens andere maanden van het jaar.

2. Concurrentievoordeel

Veel mensen beginnen pas  in het nieuwe jaar met zoeken, maar als je nu begint met zoeken, heb je een kleine voorsprong en dus minder concurrentie. Omdat veel bedrijven al voor januari op zoek gaan naar nieuwe mensen, is er aan het eind van het jaar vaak een tekort aan competitieve kandidaten. Met een meer strategische aanpak kun je dus misschien je droombaan vinden voordat anderen beginnen te zoeken.

3. Meer tijd om op dreefte komen

Aangezien het einde van het jaar meestal een rustige periode is bij veel bedrijven, is dit de ideale tijd om bij een nieuwe werkgever aan de slag te gaan. Zo kun je rustig ingewerkt worden, en heb je de tijd om je nieuwe taken eigen te maken. In het begin van het jaar beginnen de strategievergaderingen weer, en starten nieuwe projecten weer op. Als jij al aan het einde van het jaar begint, ben je up and running zodra het drukke eerste kwartaal begint.

Meer weten?

Lees meer carriereadvies of download onze digitale Salary Survey om jouw salaris te vergelijken.

 

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»