Robert Walters en Walters People zijn voor de derde keer gecertificeerd als Great Place to Work. Jorie Schultz, HR Director bij Robert Walters, licht toe waarom wij deelnemen aan het onderzoek en wat het voor ons betekent om gecertificeerd te zijn.

Wat betekent het voor Robert Walters en Walters People om dit keurmerk te winnen?

We zijn er natuurlijk trots op om ons een Great Place to Work te kunnen noemen. Je verdient dit keurmerk op basis van onafhankelijk onderzoek naar de mening van je werknemers. We zijn dus heel blij om te horen dat onze eigen mensen met veel plezier naar hun werk gaan. Daarnaast is het ook een goede manier om aan de buitenwereld te laten zien dat Robert Walters en Walters People goede werkgevers zijn. Dat is belangrijk want we maken een snelle groei door en we zijn eigenlijk voortdurend op zoek naar talent.

Op welke uitkomsten van het Great Place to Work onderzoek ben je trots?

We doen natuurlijk niet alleen maar mee aan het onderzoek om te horen hoe geweldig we het doen, maar ook om van onze mensen te leren op welke punten het beter kan. Op basis van onze eerdere deelnames hebben we behoorlijk wat zaken aangepakt. Bijvoorbeeld onze faciliteiten: er staat nu elke dag voor iedereen een gezonde lunch klaar, we gaan gezamenlijk sporten en we hebben betere spullen en technische ondersteuning. En onze onboarding: we hebben het programma voor nieuwe collega’s helemaal opnieuw vormgegeven, zodat ze zich vanaf de eerste dag welkom voelen en snel up en running zijn. In de uitkomsten van dit jaar is merkbaar dat we hierin geïnvesteerd hebben. We scoren enorm goed op het gebied van faciliteiten en het verwelkomen van nieuwe medewerkers. Daar ben ik heel trots op!

Wat valt verder op?

Wat er eigenlijk iedere keer uitspringt is dat onze mensen van een feestje houden. We werken prettig samen en vieren onze successen. Van alle onderzoeksonderwerpen scoren we dan ook het beste op “kameraadschap”. Er zijn veel collega's die wekelijks samen gaan sporten en er is een jaarlijkse ski-trip die collega’s zelf organiseren. Een beter signaal van teamspirit is voor mij niet denkbaar. 

Wat kunnen mensen verwachten als ze aan de slag gaan bij Walters People?

In de eerste plaats bieden wij ambitieuze en ondernemende werknemers een werkomgeving waar zij zich snel kunnen ontwikkelen en op zakelijk gebied kunnen uitblinken. In het eerste jaar dat je bij ons werkt doorloop je een intensief opleidingsprogramma waarin je alles leert over sales, het recruitmentproces, samenwerken en het bedrijfsleven. Als werkgever doen wij er alles aan om onze mensen de nodige kennis en middelen te geven om succesvol te zijn. En zoals ik al zei vieren we graag een feestje! Elke kerst wordt er groot uitgepakt en in de zomer wordt er een strandfeest georganiseerd. Dat hangt natuurlijk weer nauw samen met die teamspirit waar ik het eerder over had.

Wat maakt Walters People voor jou persoonlijk een Great Place to Work?

Het grote saamhorigheidsgevoel in combinatie met een hoge mate van professionaliteit. Ik werk op een fijne manier samen met mijn collega’s. Iedereen hier verstaat zijn vak en streeft naar mooie resultaten. Zo zijn we ook binnen HR continu bezig om onze organisatie verder te verbeteren, zowel door nieuwe systemen te implementeren als door te blijven luisteren naar onze werknemers. Wat drijft hen en hoe kunnen we ervoor zorgen dat ze happy en healthy aan het werk blijven? Dat de resultaten op feestelijke wijze worden gevierd, is de kers op de taart.

Meer informatie

Wil je meer weten over het recruitmentvak? Lees dan verder over een baan als recruitment consultant bij Walters People of bekijk onze interactieve vacaturepagina. Je kunt ook het volledige overzicht van onze vacatures bekijken.

Managing talent acquisition specialist Ellis van de Valk, vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt contact met haar opnemen via 06 18415203 of ellis.vandevalk@walterspeople.nl.