Een jaar geleden spraken we met Bao-Han over haar werk en haar ambities binnen Walters People. Ze had een duidelijk doel voor ogen: senior consultant worden. En niet alleen werd ze senior, inmiddels mag ze zichzelf managing recruitment consultant noemen. 

Bao-Han, twee promoties binnen een jaar. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

“Na ons gesprek vorig jaar is het eigenlijk heel erg snel gegaan. We zaten destijds nog midden in de pandemie, maar niet veel later merkte ik dat bedrijven alweer vaker nieuwe mensen gingen inhuren. Ik heb al die tijd goed contact gehouden met mijn klanten en toen de markt aantrok wisten ze mij dan ook snel te vinden. Mijn portefeuille groeide en zo kon ik snel stappen maken.

In april promoveerde in naar senior consultant. In gesprekken die ik daarna met mijn manager had, heb ik aangegeven dat ik als volgende stap graag leiding zou willen geven aan een team. Dat hebben we vervolgens in een plan uitgewerkt. Per september kreeg ik een eerste collega onder mij om ervaring op te doen. Aan het eind van dat jaar bleek dat zo goed te gaan dat ik kon doorgroeien naar de positie van managing consultant supply chain. Nu geef ik leiding aan twee collega’s.” 

Op wat voor manier hebben Walters People en jouw manager je geholpen bij dit promotietraject?

“Bij Walters People staat persoonlijke ontwikkeling centraal. Als je ervoor open staat om naar een zwaardere rol door te groeien, dan wil de organisatie je daar graag bij helpen. Er zijn wekelijks een-op-een gesprekken met je manager waarin wordt besproken wat goed gaat en wat beter kan, en waarin je kunt aangeven hoe je jezelf graag wil ontwikkelen. 

Daarnaast zijn er speciale trajecten die je daarbij helpen. Zo heb ik na ons vorige gesprek het seniortraject doorlopen, en zit in nu in het traject managementvaardigheden. Daarin ga je met een coach jouw kernkwadranten uitwerken, dus wat zijn je sterke en zwakke punten, en waar loop je tegenaan. Het fijne is: de dingen die je leert kun je meteen in de praktijk toepassen om het bij de volgende sessie weer te bespreken. Zo kun je jezelf heel goed ontwikkelen.”

Wat vind je leuk aan je nieuwe rol? 

“Ik vind het vooral leuk om mijn team te helpen beter te worden en om mijn kennis over te dragen. Als zij een succes behalen, dan voelt dat ook voor mij als een succes. 

Het is soms best pittig, want je hebt eigenlijk een soort dubbelrol. Je bent nog bezig met je eigen werkzaamheden als recruitment consultant terwijl je ook anderen moet begeleiden. Zo ga je bijvoorbeeld mee naar meetings met klanten. Maar ik probeer een zo goed mogelijke manager te zijn, mijn team op te bouwen en hen te helpen succesvol te worden. Voor nu is mijn doel om in deze rol te settelen en alles goed onder de knie te krijgen.” 

Je werkt nu ruim drie jaar voor Walters People. Wat maakt deze organisatie zo leuk?

“Die aandacht voor persoonlijke ontwikkeling waar ik het eerder al over had, is voor mij heel belangrijk. Je staat hier niet stil, alles kan als je er zelf voor gaat.  

Maar net zo belangrijk zijn de leuke, open en sociale collega’s en de sfeer op kantoor. Successen worden gevierd, en als je dat leuk vindt zijn er geweldige feestjes. Onze zomer- en winterfeesten staan erom bekend dat er flink wordt uitgepakt.

Ook de sfeer is heel goed. We vinden het leuk om ook buiten werk samen dingen te doen. Zo zijn we afgelopen november we met het hele team naar Madrid geweest, en voor mei staat er alweer een tripje naar Lissabon gepland.”

Meer informatie

Wil je meer weten over een baan als recruitment consultant? Bekijk onze interactieve vacaturepagina . Je kunt ook het volledige overzicht van onze vacatures bekijken. 

Managing talent acquisition specialist Ellis van de Valk, vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt contact met haar opnemen via 06 18415203 of ellis.vandevalk@walterspeople.nl.

Vacatures bij Walters People 

»

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»