Half Fries, half Italiaans. Geboren en getogen in het kleine Lemmer, stage gelopen in miljoenenstad Peking. En van bel-angst tot de hele dag aan telefoon hangen. Het leven van Marco Panebarco staat bol van de contrasten. Met één constante: hij heeft het al bijna vier jaar uitstekend naar zijn zin bij Walters People.

Hoe ben je bij Walters People terecht gekomen?

“Voor mijn studie International Business in Leeuwarden heb ik veel gereisd. Zo heb ik twee minors gevolgd, een in Bangkok en een op Bali, en een eindstage gelopen in Peking. Toen dat afliep en ik afstudeerde, verhuisde ik weer terug naar Lemmer in Friesland, waar ik vandaan kom. In Lemmer wonen zo’n 10 duizend mensen en het contrast met al die andere plaatsen was me te groot. Ik wilde weer terug naar de stad. Ik heb op LinkedIn mijn locatie veranderd naar Rotterdam en werd daarna benaderd voor een baan als recruiter bij Walters People. Zo is het balletje gaan rollen.”

Dus van een stage in Peking naar werken in Sjanghai aan de Maas.

“Precies! Niet alleen wonen in een leuke stad, maar ook werken bij een leuke organisatie. Wat mij meteen trok was de sfeer en de cultuur binnen Walters People. Er is veel ruimte voor plezier op de werkvloer. Je werkt met een groep van like-minded collega’s die ervoor willen gaan en hard werken, maar die ook fun hebben met elkaar. Na een eerste gesprek met Ellora, mijn manager, had ik er meteen een heel goed gevoel bij.”

Beschrijf die sfeer op kantoor eens

“Vaak starten we samen op in de ochtend, soms met een officiële aftrap. Aan het begin van de week stellen we elkaar de vraag ‘wat ga je doen deze week, wat is je doel?’, en daar komen we dan later nog een paar keer op terug. Dat zorgt echt voor een teamgevoel en het geeft een impuls. Je stimuleert elkaar. ‘Je wilde dit toch bereiken? Kom op, je bent er bijna’.

Ook is de organisatie transparant. Recentelijk hebben we nog een feedbacksessie gehouden waarin we met de hele groep keken waar iemand goed in is en waar iemand zich nog in kan verbeteren. Die persoonlijke touch is fijn. Af en toe is recruitment ook wel een solo-job, juist daarom is het mooi om zo’n sterk teamgevoel te hebben.”

Houden jullie dat teamgevoel ook buiten kantooruren vast?

“Zeker, mijn collega’s zijn echt mijn maatjes geworden. Na het werk gaan we regelmatig een hapje eten of drinken. Een keer in de week eten we bij een collega thuis. Daarnaast sporten we regelmatig samen, dan gaan we bijvoorbeeld tennissen of padellen.

Wat heel bijzonder was: een jaar of twee geleden hadden we als team een bepaalde target gehaald. Iedereen kreeg toen los van elkaar een x-bedrag, maar vervolgens besloten we om met dat geld gewoon een teamreisje te maken. Op donderdag zijn we naar Spanje gevlogen en ’s avonds meteen de stad ingegaan. Vrijdag overdag hebben we nog gewerkt om vervolgens het weekend met z’n allen feest te vieren. En zondagavond weer terug.”

Naast al die gezelligheid wordt er ook nog gewerkt. Wat bevalt jou aan werken bij Walters People? 

“Iedereen zit hier vol energie en motivatie. Mensen pushen elkaar, maar op een goede manier. Zo haal je het beste uit jezelf.

Ik hield voordat ik hier kwam werken bijvoorbeeld echt niet van telefoneren. Ik had bij wijze van spreken liever dat een vriend me appte dan dat-ie opbelde. Maar omdat iedereen op kantoor druk bezig is en aan de telefoon hangt, ga je daar vanzelf in mee en stimuleer je elkaar.

Ook belangrijk: er zijn bij Walters People veel opleidingsmogelijkheden. Vanaf het moment dat je start kom je in een drie maanden durende bootcamp terecht waarbij twee dagen per week volledig in het teken staan van trainingen. Die andere drie dagen breng je meteen alles wat je hebt geleerd in de praktijk.

Die trainingen stoppen daarna niet. Na een tijdje ga je weer in een ‘reboot’, vervolgens kun je een seniortraject afronden en daarna weer een managementtraject. Je blijft je constant ontwikkelen en de stappen die je kunt maken zijn duidelijk. Je weet precies wat je moet doen om bepaalde doelen te bereiken."

Kriebelt het nog wel eens om in een van onze kantoren in het buitenland te gaan werken?

“Ik heb daar wel eens over nagedacht. Ik vind reizen heel leuk en ben blij dat ik het al veel heb gedaan, dat maakt misschien dat nu de drang daarnaar iets minder is. Ik vind het ook belangrijk om nu hier carrière te maken. Maar werken in het buitenland is altijd iets wat in je hoofd zit, en bij deze organisatie zijn er wel mogelijkheden. Ik sluit niks uit.”   

Meer informatie

Wil je meer weten over het recruitmentvak? Lees dan verder over een baan als recruitment consultant bij Walters People of bekijk onze interactieve vacaturepagina. Je kunt ook het volledige overzicht van onze vacatures bekijken.

Managing talent acquisition specialist Ellis van de Valk, vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt contact met haar opnemen via 06 18415203 of ellis.vandevalk@walterspeople.nl.

Vacatures bij Walters People 

»

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»