Robert Mourits werkt nu bijna twee jaar als Recruitment Consultant bij Walters People in Rotterdam. Hij vertelt over zijn ervaringen in het vak, en wat recruitment in Rotterdam speciaal maakt. 

Hoe kwam je op het idee om recruitment consultant te worden? 

Tijdens mijn studie werkte ik als barman via een uitzendbureau, dat ook vacatures voor starters had. Na een open gesprek over mijn ambities en kwaliteiten kwam ik erachter dat recruitment goed bij mij zou passen. Toen ben ik gaan kijken bij welke organisatie ik zou willen starten, en dat werd Walters People. 

Waarom heb je gekozen voor Walters People?

Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste is de begeleiding uitstekend, wat ik als nieuweling in het vak heel belangrijk vond. Walters People heeft een uitgebreid opleidingstraject, wat betekent dat ik op dit moment nog steeds regelmatig trainingen volg en dus steeds nieuwe dingen leer. Wat me ook aanspreekt is het internationale karakter van de organisatie. Dat maakt het mogelijk om een tijdje bij een buitenlandse vestiging aan de slag te gaan. En misschien wel het belangrijkste is de klik die ik had met de managers tijdens de sollicitatiegesprekken. Bij Walters People liep ik met een heel prettig gevoel naar buiten.

Ben je zelf Rotterdammer, en helpt dit je in het contact met klanten en kandidaten?

Ik kom uit Nieuwerkerk aan den IJssel en woon sinds mijn studie in Rotterdam. Bij Walters People werf je altijd voor een bepaalde branche, waardoor je de kans krijgt om expertise op te bouwen. Ik richt mij op functies in de maritieme sector, de bouw en de agrarische sector. Ik merk inderdaad dat het helpt dat ik uit de regio kom. De Rotterdamse no-nonsense mentaliteit en directe communicatie zie ik duidelijk terug bij mijn klanten en kandidaten. Ik vind dat directe wel prettig, dan weet je tenminste waar je aan toe bent! Maar in bijvoorbeeld de juridische sector ligt dat een stuk genuanceerder. Als je ‘s ochtens bij een groot offshore bedrijf zit dan is het handig als je zelf een Rotterdammer bent. Maar als je drie uur later zit te lunchen bij een advocatenkantoor dan moet die klant ook een klik met jou hebben. Ik kan gelukkig met beide bedrijfsculturen goed uit de voeten.

Welke rollen komen juist in Rotterdam vaak voor?

In Rotterdam heb je door de haven een grote maritieme sector. Rollen als project administrateur en project controller komen hier vaker voor dan in de rest van Nederland. De haven zorgt ook voor de aanwezigheid van veel logistieke bedrijven. Daarnaast zijn er veel bedrijven in de bouw en de chemie. De functies die buiten de maritieme sector vallen vertonen meer overeenkomsten met de rollen waarvoor we in Amsterdam en Eindhoven werven. Dat zijn vooral functies op de financiële administratie, zoals accounts payable en receivable, GL accountant en junior controller. 

Wat voor mensen werken er bij Walters People in Rotterdam? 

Mijn collega’s bij Walters People zijn sociaal en ambitieus. Dat zijn de eerste twee woorden die me te binnen schieten om ze te omschrijven. Richting onze klanten en kandidaten zijn we natuurlijk professioneel, maar op kantoor onderling is het lekker informeel. Ik werk elke week een dag in Amsterdam, en zie duidelijke verschillen met Rotterdam. Op beide kantoren is er naast hard werken altijd tijd voor een grapje. Maar de no-nonsense mentaliteit en de Rotterdamse directheid zie ik meer terug bij de mensen van mijn eigen team.  

Wat maakt jou een succesvolle recruiter?

Ik ben een optimist, kan snel schakelen en ben oplossingsgericht. Ik krijg energie van het contact met mensen, dat zorgt ervoor dat ik veel plezier uit het vak haal. Het oprecht interesse tonen in mensen en organisaties creëert veel kansen. Dat kun je niet faken. Het ene moment zit je met de financieel directeur van een grote internationale organisatie aan tafel, en een uur later spreek je een MBO-starter die op zoek is naar zijn eerste baan. Twee totaal verschillende werelden, waarin je op een verschillende manier je mannetje moet staan.

Meer weten?

Denk je dat jij het in je hebt om succesvol te worden in recruitment? Leuk, we leren je graag kennen! Bekijk onze interactieve vacaturepagina of het volledige overzicht van onze vacatures.

Onze talent acquisition specialist Tim Bakker, vertelt je graag meer over de mogelijkheden. Je kunt contact met hem opnemen via 06 11223643 of tim.bakker@walterspeople.nl