Op talentenjacht in Zuid-Afrika: drie vragen over het aannemen van Zuid-Afrikaanse finance professionals

Women laughing in office

Als gevolg van de toenemende krapte op de financiële arbeidsmarkt, kijken steeds meer Nederlandse organisaties over de grens bij het werven van financieel talent. Billy Brouwer en Sake van der Oord zijn recentelijk teruggekeerd van een reis naar Zuid-Afrika, waar zij rond de tafel zaten met tientallen getalenteerde finance professionals die graag in Nederland aan de slag willen.

 

 

Waarom zijn jullie afgereisd naar Zuid-Afrika?

‘In Nederland heerst een toenemend tekort aan goede financiële professionals in onder andere compliance en accounting. Via onze collega’s van Robert Walters Zuid-Afrika kwamen wij in contact met een groot aantal hoogopgeleide finance professionals die graag hun carrièrekansen in het buitenland willen beproeven. Tijdens een bezoek van één week hebben wij Johannesburg en Kaapstad bezocht, en zoveel mogelijk kandidaten gesproken. De meeste van hen behalen eind 2019 hun Chartered Accountant titel, aangevuld met drie jaar werkstage bij een Big 4 accountantskantoor. Ze willen graag aan hun carrière bouwen en internationale ervaring opdoen in Nederland.’

Wat maakt deze kandidaten zo geschikt voor een baan in Nederland?

‘Behalve dat zij allemaal hoog opgeleid zijn – een Chartered Accountant titel is internationaal geaccrediteerd en staat gelijk aan een Nederlandse ACCA- of RA-kwalificatie – hebben de meesten van hen werkervaring binnen de Big 4, waardoor zij gewend zijn om volgens IFRS-normen te werken. We hebben alle kandidaten getest op skills en kennis, waardoor we zeker weten dat ze over de benodigde vaardigheden beschikken.

Maar het belangrijkste voordeel is de taal. Alle professionals die wij gesproken hebben spreken vloeiend Engels, het is in de meeste gevallen hun moedertaal. Ongeveer de helft van hen spreekt daarnaast Zuid-Afrikaans, wat erg op het Nederlands lijkt. Dit maakt het makkelijk voor hen om onze taal te leren. Veel van de professionals die wij hebben gesproken hebben daarnaast Nederlandse roots en familieleden, waardoor ze onze cultuur begrijpen en zich snel thuis voelen.’

Welk proces moeten werkgevers doorlopen als zij een Zuid-Afrikaan willen aannemen?

‘Doordat de Zuid-Afrikaanse professionals een uitzendcontract krijgen bij Walters People, komen zij bij ons op de loonlijst en nemen wij werkgevers het hele proces uit handen. Wij helpen de Zuid-Afrikanen met het inschrijven bij de gemeente, het vinden van huisvesting en het aanvragen van een visum.

Om in aanmerking te komen voor een verblijfsvergunning, moet een kennismigrant onder de 30 jaar minimaal €3.299 bruto per maand verdienen. Het looncriterium voor een kennismigrant van 30 jaar of ouder is €4.500 bruto per maand. Sommige Zuid-Afrikaanse kandidaten beschikken al over een Europees paspoort en hebben geen visum nodig. Voor diegenen voor wie een visum wel vereist is, kan Walters People als sponsor dienen en het sponsorbedrag betalen. Hierdoor hebben werkgevers geen extra kosten en neemt het proces voor hen niet meer tijd in beslag dan het aannemen van een Nederlandse sollicitant. Deze regeling biedt werkgevers daarnaast de flexibiliteit om de samenwerking met een sollicitant een tijdje uit te proberen voordat er een vast contract wordt aangegaan.

Pas als je als werkgever een kandidaat zelf in dienst wil nemen – wat na ongeveer zeven maanden kosteloos kan – moet de sponsorship worden overgezet van Walters People naar jouw organisatie. Hiervoor is het nodig om te registreren bij de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).

Het laatste waar werkgevers rekening mee moeten houden, is de 30%-regeling. Deze regeling geeft belastingvoordeel aan kennismigranten die naar Nederland verhuizen voor een specifieke functie. Als aan de voorwaarden is voldaan, kan de werkgever 30% van het salaris betalen als belastingvrije vergoeding. Deze belastingvrije vergoeding wordt beschouwd als een compensatie voor de kosten die de werknemer heeft door buiten zijn of haar thuisland te werken.’


Meer informatie

Wil je graag advies inwinnen over het aannemen van Zuid-Afrikaanse finance professionals? Neem dan contact op met Billy Brouwer via billy.brouwer@walterspeople.nl, of met Sake van der Oord via sake.vanderoord@walterspeople.nl. U kunt ons ook bellen op tel. 020 796 90 40.

recruitment advies 

Read more »