Vanaf september 2022 biedt Walters People een datatraineeship aan voor hbo- en wo-starters die dataspecialist willen worden. Bedrijven kunnen de trainees op detacheringsbasis inzetten op een grote verscheidenheid aan dataprojecten. Wat houdt het traineeship in en wat voor toegevoegde waarde hebben de trainees over een jaar voor organisaties? Het concept in een notendop.  

Basistraining

Het datatraineeship biedt hoogopgeleide professionals de kans om zich binnen één jaar te laten opleiden tot dataprofessional. De eerste maand worden de trainees fulltime op het kantoor van Walters People in Amsterdam getraind door diverse specialisten van opleidingsinstituut NTI. Zij geven trainingen over hard skills zoals Power BI en SQL, maar er is ook veel aandacht voor soft skills zoals stakeholdermanagement. Deze basistraining van vier weken is allround, waardoor trainees ervaring opdoen waar zij altijd iets aan zullen hebben. De trainees kunnen hun nieuwe vaardigheden al inzetten tijdens het volgende onderdeel van het traineeship: de specialisatie. 

Aan de slag

Zodra trainees de basistraining hebben afgerond, gaan ze zich specialiseren bij een opdrachtgever van Walters People. Dit gebeurt op detacheringsbasis. Ze gaan zich daar richten op één specifiek data-onderdeel en de pijnpunten die de organisatie op dat vlak ervaart. De detachering wordt van tevoren uitvoerig besproken met de trainee en de opdrachtgever: er wordt rekening gehouden met zowel de leerdoelen van de trainee als de businessdoelen van de opdrachtgever. Walters People neemt uitgebreid de tijd om de perfecte match te vinden tussen beide partijen.

Eenmaal bij de opdrachtgever aan de slag, blijven de gespecialiseerde data recruitment consultants van Walters People nauwe begeleiding bieden. De trainee volgt het gehele jaar één dag per maand aanvullende klassikale trainingen. Daarnaast kunnen zij aanvullende certificaten behalen via de Walters People Academy, het online opleidingsplatform van Walters People.   

Behoefte aan dataspecialisten?

De eerste groep trainees start op 1 september, wat betekent dat jouw organisatie per 1 oktober een allround opgeleide dataprofessional zou kunnen verwelkomen. Lees meer over de mogelijkheden van het Walters People datatraineeship of vul het formulier hiernaast in voor een vrijblijvend gesprek. Je kunt ook direct contact opnemen met Maarten van Hoof, manager data recruitment via maarten.vanhoof@walterspeople.nl of via 0618197454.

Webinars

»

Vacature uploaden

»

Salary survey 

»