Door de coronacrisis zijn er ook in de publieke sector minder financiële vacatures dan voorheen. Maar dat heeft voor de meeste professionals nog niet direct gevolgen voor de salarissen, ziet consultant Stephen van Laar. 

Stephen van Laar

Wat merkten finance professionals in de publieke sector van de coronacrisis? 

“Vooral in de zorg is veel stil komen te liggen. In de jeugdzorg bijvoorbeeld konden veel behandelingen niet doorgaan. Hetzelfde geldt voor ziekenhuizen, daar zijn veel behandelingen uitgesteld vanwege de pandemie. 

Uiteindelijk biedt dat voor financials in 2021 weer kansen, als er een inhaalslag wordt gemaakt in het aantal behandelingen en de daarbij horende zorgadministratie.” 

Worden er nu al mensen gezocht om die administratie op te pakken? 

“Jawel, beetje bij beetje zie je dat al gebeuren. Alleen ligt de voorkeur momenteel bij  seniors, terwijl er voor de crisis juist meer hbo- en wo-starters werden gezocht.  

Nu het veel thuiswerken is, en natuurlijk ook op afstand onboarden, kiezen organisaties toch voor professionals die al wat ervaring hebben met de materie. Op de lange termijn zal er weer meer in hbo- en wo-starters geïnvesteerd worden, als de kantoren opengaan en er weer persoonlijke begeleiding mogelijk is. Het is toch eenvoudiger om IT-systemen, dataverwerking en complexe wet-en regelgeving face-to-face uit te leggen dan via de laptop.”  

Zijn er nog andere beroepsgroepen waar op dit moment veel vraag naar is? 

“Assistant financial controllers zijn nog altijd zeer gewild in de publieke sector. De pandemie heeft dit alleen maar versterkt, doordat het extra belangrijk is de financiën uitgebreid in kaart te brengen. Ook kunnen junior financial controllers assisteren met de maandafsluiting.”  

In 2021 voorzie ik ook een stijging in de vraag naar salarisadministrateurs. De salarisadministratie werd voorheen door veel publieke organisaties geoutsourcet, maar veel organisaties willen dit weer in-house oppakken.  

Salarisadministrateurs die ervaring hebben met AFAS hebben daarbij nog een streepje voor, omdat relatief veel publieke organisaties met dit systeem werken.”  

Wat zijn jouw verwachtingen betreffende de salarissen in 2021? 

“Ik heb tot nog toe ondanks de pandemie geen daling in salarissen gezien, maar verwacht voor 2021 ook geen stijging. De lagere vraag naar starters kan nog wel van invloed gaan zijn op de instapsalarissen.”  

Wat zou je deze starters adviseren? 

“Wees niet te beroerd om op een iets lager niveau in te stappen. Als jij een master bedrijfseconomie hebt en je wilt business controller worden, schuw dan geen administratieve functie en geef aan dat je het niet erg vindt om het eerste jaar facturen in te boeken. Zorg dat je de basis goed begrijpt, dan kun je daarna bij je werkgever aangeven dat je graag wilt doorgroeien.” 

Heb je ook nog advies voor hiring managers? 

“Houd het proces strak en werk snel. Er is wellicht iets minder concurrentie om de beste kandidaten, maar er zijn tegelijkertijd minder professionals bereid om de overstap naar een nieuwe baan te wagen.  

Ga er als organisatie dus niet vanuit dat je alle tijd hebt wanneer je bezig bent met een sollicitatieproces. Als je een goede professional hebt gevonden die een nieuwe uitdaging zoekt, weet dan dat deze waarschijnlijk niet stilzit en sla snel je slag.”

Meer informatie

Vraag nu toegang aan tot de Walters People Salary Survey 2021 - een digitaal platform met een uitgebreid overzicht van arbeidsmarktcijfers en salaristabellen per vakgebied.

Stephen van Laar is bereikbaar via stephen.vanlaar@walterspeople.nl. Voor meer informatie kun je ons ook bereiken via netherlands@walterspeople.nl of tel. 020 7969 040.

WP_Website_vFA

Webinars

»
WP_Website_vFA

Vacature uploaden

»

Salary survey 

»