Recruitment is snel, competitief en veeleisend. Prima voor Tobias, hij houdt wel van een uitdaging. Op zoek naar een salesfunctie kwam hij toevallig bij een recruitmentorganisatie terecht. Tobias: ‘Ik wist eigenlijk niets over recruitment, en had er geen idee van dat sales zo’n belangrijk onderdeel is van dit vak.’

Wat betekent push further voor jou?

Op het gebied van mijn werk is dat om elke dag het maximale resultaat te behalen met de tijd die je erin steekt. Als recruitment consultant ben je constant bezig met het halen van je targets. Het is in dit vak heel belangrijk om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen, bij alles wat je doet na te denken hoe je op een zo snel mogelijke manier je doel kunt bereiken. Een dagje rustig aan doen voelt als een gemiste kans, en de dagen vliegen hier voorbij. Een organisatie waar iedereen op de klok zit te kijken of het al vijf uur is, daar moet ik dan ook niet aan denken. 

Wat deed je voor je bij Walters People kwam werken?

Ik kwam hier binnen met een klein beetje recruitmentervaring. Tijdens mijn studie Bedrijfskunde kwam ik in mijn stage in aanraking met sales. Ik dacht dat ik daarna voor een salesbaan solliciteerde en kwam toevallig bij een recruitmentorganisatie terecht. Ik wist eigenlijk niets over recruitment, en had er geen idee van dat sales zo’n belangrijk onderdeel is van dit vak.

Wat vind je leuk aan sales?

Het geeft mij voldoending als ik een partij ergens mee heb geholpen en tegelijkertijd geld gegenereerd heb voor het bedrijf waar ik voor werk. En al helemaal als dat is bij een bedrijf dat me eerst buiten de deur wilde houden omdat ze dachten dat ze me niet nodig hadden. Bij recruitment komt daar nog bij dat je een mooie baan voor iemand hebt gevonden, wat het een extra mooie vorm van sales maakt.

Zie jij jezelf als een ‘push further’?

Ik ben altijd al competitief geweest. Ik heb van kinds af aan veel gesport en wilde daarin ook altijd de beste zijn. Helaas moet ik bekennen dat ik met sport altijd een hele slechte verliezer ben geweest, wat weleens resulteerde in het gooien met bidons. Heel erg, haha! Dat heb ik nu gelukkig kunnen omvormen tot de drang om er gewoon nog een schepje bovenop te doen als iets niet lukt. Gisteren heb ik een deal gesloten met een klant waar ik een jaar naartoe heb moeten werken. Soms duren dingen wat langer, en moet je geduld hebben. Best lastig, want ik heb niet zoveel geduld! Maar als het dan eindelijk gelukt is dan geeft het extra veel energie.  

Waarom ben jij goed in je werk?

Ik vind het lastig om dat over mezelf te zeggen. Als ik iets moet noemen dan denk ik dat ik overtuigingskracht heb, waardoor een klant met me meegaat als ik een plan heb. Hoe meer mijn inhoudelijke kennis groeit, hoe beter dit gaat.

Wat is het belangrijkste dat je bij Walters People geleerd hebt?

Ik heb hier leren luisteren. Je kan mondig zijn, maar dat wil niet zeggen dat je goed bent in sales. Daar zit het verschil in; zoveel mogelijk luisteren en alleen praten als het echt iets toevoegt. Dat kon ik niet voor ik hier kwam werken. En dat kan ik nu... elke dag een beetje meer! Je krijgt hier echt on the job training. Als starter zit je hier naast een senior consultant die je elke keer als je de hoorn neerlegt direct feedback geeft over het gesprek dat je net gevoerd hebt. Dat is in het begin best wennen. We zijn hier heel direct naar elkaar, en zo word je vanaf dag één ook opgevoed. Het trainingsprogramma, dat Bootcamp heet, is heel intensief, en dat is ook goed. Je komt hier binnen en merkt meteen dat directheid de norm is. Als je je daar niet in kan vinden dan zul je je nooit zo snel kunnen ontwikkelen als bij Walters People de norm is. Even goede vrienden, maar dan pas je beter ergens anders.

Wat kenmerkt Walters People volgens jou?

Wat deze organisatie bijzonder maakt, is dat strijdvaardigheid samengaat met saamhorigheid. We staan altijd voor elkaar klaar en geven elkaar namen van mogelijke kandidaten voor een vacature, ook als dat betekent dat je collega dan meer kandidaten kan bemiddelen dan jijzelf.

Dat is niet wat je zou verwachten bij een salesorganisatie…

Precies! Als ik je kon uitleggen hoe we ervoor zorgen dat iedereen die mindset weet te behouden, dan had ik een boek geschreven en was ik miljonair geweest! Het werkt namelijk wel. Uiteindelijk betekent het dat je samen groeit, en niet ten koste van anderen. Ik denk dat dat de sleutel is, want er zijn nog zoveel kansen die we met z’n allen kunnen benutten. 

Meer informatie

Tobias bevestigt waar we met z'n allen trots op zijn: dat we bij een snelle salesorganisatie werken waarin collegialiteit voorop staat. Lees meer over recruitment bij Walters People of bekijk direct onze recruitment consultant vacatures

Je kunt ook contact opnemen met Ellis van de Valk via +31 (0)20 796 9040 of ellis.vandevalk@walterspeople.nl. Ze vertelt je graag mer over de mogelijkheden!

#pushfurther 

»

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»