Lisanne’s carrière gaat als een speer. Als managing consultant is zij niet alleen verantwoordelijk voor haar eigen success, maar begeleidt ze een heel team van recruitment consultants. Dat is een hele verantwoordelijkheid, en Lisanne laat dan ook niets aan het toeval over.  

Wat betekent ‘push further’ voor jou?

Ik denk dan aan hard werken, grenzen verleggen en daardoor dingen bereiken die eerst niet haalbaar leken. Kortom, er alles uithalen wat erin zit. En als het nodig is soms nog een beetje meer, om zo je doelen te bereiken.

Een voorbeeld hiervan is de incentive reis die elk jaar wordt georganiseerd binnen onze organsisatie. Je kunt je alleen kwalificeren door het behalen van een uitdagende target. Vandaag heb ik te horen gekregen dat ik me gekwalificeerd heb voor de incentive reis van dit jaar, naar Cambodja. Dit succes heb ik behaald door hard te werken maar ook door als het even tegen zat, me te herpakken en gewoon weer door te gaan.

Waar haal je op dat moment de drive vandaan om door te gaan?

Voor een deel zit dat denk ik gewoon in mijn karakter. Maar het is ook belangrijk dat je mensen in je omgeving hebt om op terug te vallen. Voor mij zijn dat mijn team en mijn manager. We weten hoe we elkaar weer op kunnen peppen als het nodig is.

Word je bij Walters People ook getraind in het omgaan met tegenslagen?

Absoluut! Daar heb ik veel aan gehad, vooral in het begin. Je leert om bij tegenslagen eerst naar jezelf te kijken in plaats van de oorzaak in andere factoren te zoeken. De klant kan bijvoorbeeld besluiten om de vacature op een andere manier in te vullen, terwijl je er al veel tijd in hebt gestoken. Op dat moment kijk ik of ik zelf iets had kunnen doen om de situatie te voorkomen. Misschien had ik dit kunnen voorzien en had ik een backup plan moeten voorbereiden? Meestal kom je er dan achter dat je zelf inderdaad iets beter had kunnen doen. Jezelf een spiegel voorhouden is heel belangrijk voor een recruitment consultant.

Wat was voor jou buiten je werk een push further moment?

Voordat ik bij Walters People kwam werken ben ik een half jaar in Brazilië geweest. Daar heb ik onder meer vrijwilligerswerk in een weeshuis gedaan. Het was confronterend om te zien in wat voor omstandigheden sommige kinderen leven. Maar ook hierbij was het, in dit geval in het belang van de kinderen, belangrijk om door te gaan en niet op te geven. Doorzetten draait eigenlijk om het kunnen managen van je eigen emoties.

Dat geldt dus ook voor je werk als recruitment consultant?

Zeker, het wel of niet kunnen managen van je emoties op het moment dat het tegenzit maakt het verschil. Ik wil hier aan toevoegen dat empathie een belangrijke eigenschap is voor een recruiter. Dat betekent een connectie kunnen maken met veel verschillende mensen en geduld hebben. Maar daarnaast moet je ook  de sales mindset te hebben om een goede deal te kunnen sluiten, en snelheid om alles op tijd rond te krijgen. Je moet willen scoren. Je hebt dus een tegenstrijdige combinatie van eigenschappen nodig om succesvol te kunnen zijn.

Wanneer vind jij dat je succesvol bent?

Succes is voor mij niet alleen werkgerelateerd. Het betekent voor mij bijvoorbeeld ook een fijne vriendengroep hebben, een goede band met mijn familie en voldoende kunnen sporten. Maar om succesvol te zijn moet je soms ook dingen kunnen opofferen. Dus een keer niet gaan sporten, of een feestje overslaan, omdat je nog geen kandidaat voor een vacature hebt gevonden. Als je een doel voor ogen hebt, in mijn geval is dat mijn carrière, dan moet je op een ander vlak soms dingen laten. Het gaat daarin om het vinden van de juiste balans, wat alleen kan als je een sterke intrinsieke motivatie hebt. Dan voelen die opofferingen een stuk minder zwaar.

Wat inspireert jou op dit moment?

Nu ik Managing Consultant ben zijn dat de mensen in mijn team. Het draait nu niet meer alleen om mijn eigen succes, maar ook om de ontwikkeling van mijn team. Ik zie ze steeds meer leren en zelfverzekerder worden in hun rol. Dat motiveert mij enorm.

In de video zien we je kickboksen. Waarom deze sport?

Het is heel intensief, een sport waarin je jezelf kunt blijven uitdagen. Zowel mentaal als lichamelijk maakt kickboksen je sterker. Je kunt altijd net iets sneller, net iets beter worden. Echt iets voor mij dus!

Meer informatie

Werk jij net als Lisanne graag in een energieke en resultaatgerichte organisatie, en vind jij persoonlijke groei en carrière maken in een fijn team ook belangrijk? Lees meer over werken bij Walters People of bekijk direct onze recruitment consultant vacatures.

Je kunt ook contact opnemen met Ellis van de Valk via +31 (0)20 796 9040 of ellis.vandevalk@walterspeople.nl. Ze vertelt je graag meer over de mogelijkheden!

#pushfurther 

»

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»