Boaz heeft binnen Walters People een carrièreswitch gemaakt. Hij begon vijf jaar geleden als recruitment consultant, en is nu verantwoordelijk voor de werving en ontwikkeling van onze eigen medewerkers. Boaz vertelt hoe hij de X-factor herkent, en waarom zijn rol als Talent Acquisition & Development Specialist hem (en ons!) gelukkig maakt. 

Wat betekent push further voor Walters People?

Dat we nooit voor de quick win gaan - niet alleen richting onze klanten en kandidaten, maar ook als collega’s onderling. Binnen mijn eigen rol betekent dat altijd proberen innovatief te zijn en goed voor onze mensen te zorgen door ze te blijven stimuleren en uitdagen.

En wat betekent het voor jou persoonlijk?

Voor mijzelf komt push further neer op verder kijken dan wat in de maatschappij ‘normaal’ gevonden wordt. Ik probeer altijd te kijken naar wat mijn eigen gevoel bij dingen is, in plaats van mezelf te meten aan de verwachtingen van anderen. Mijn eigen koers varen past beter bij me. Zaken die veel mensen aanspreken, zoals bij een hip bedrijf werken, snel carrière maken of veel geld verdienen doen mij persoonlijk niet zo veel.

Ik doe daardoor dingen die generatiegenoten niet doen. Zo ben ik lid van een klassiek koor. Ik heb de Vrije School gedaan, daar is muziek me met de paplepel ingegoten. Tien jaar niets mee gedaan, en dit jaar merkte ik dat ik het zingen miste. Dus nu repeteer ik elke week, samen met een vriend die ook op de Zuidas werkt, staan we daar met allemaal mannen die een stuk ouder zijn. Me even onderdompelen in een hele andere wereld vind ik fantastisch. Laatst gaven we een concert in het Concertgebouw, hier in Amsterdam. Toen is er ook een groep collega’s komen kijken. Voor de meesten een compleet nieuwe ervaring. Hartstikke leuk was dat!

De dingen die je noemde – hip bedrijf, snel carrière maken - gelden wel voor Walters People,
maar zijn voor jou dus niet de reden dat je hier werkt?

Nou, nee! Ik ben vijf jaar geleden bij Walters People begonnen als recruitment consultant. Ik was succesvol, maar het leverde mij na een tijdje geen tevreden gevoel meer op. Mijn motivatie werd steeds minder, en als je in recruitment niet voor een tien gaat, dan valt het dubbeltje steeds vaker de verkeerde kant op en gaan je resultaten echt snel bergafwaarts. Op een gegeven moment heb ik gezegd, tot hier en niet verder. Ik wilde niet door de achterdeur vertrekken dus heb ik nog een tijdje keihard mijn best gedaan om m’n resultaten op te krikken, om met een goed gevoel weg te gaan. Daarna ben ik in Guatemala ontwikkelingswerk gaan doen en door Zuid-Amerika gaan reizen. Ik ben altijd in contact gebleven met Jose (red.: Jose Bokhorst, managing director the Netherlands), die mij na terugkomst een baan als Talent & Development Specialist aanbood. Een nieuwe rol, omdat Walters People inmiddels flink gegroeid was.

Je had natuurlijk nooit verwacht weer bij Walters People aan de slag te gaan…

Inderdaad, en ik kan daarom ook zeggen dat ik heel erg fan van Walters People als bedrijf ben. De manier waarop ik ben weggegaan was heel plezierig. Bij salesorganisaties is vaak het beeld dat je op gespannen voet met elkaar staat als je ontslag neemt. Ik denk dat als je goed voor elkaar bent als je ergens werkt, dat je daarna ook goed voor elkaar blijft zorgen. Dat hebben ze bij Walters People extreem goed gedaan. Ook het feit dat mijn collega’s zo geïnteresseerd bleven in mijn reisverhalen vond ik mooi om te zien. De managers bij Walters People zijn allemaal begonnen als recruitment consultant. Zij hebben de bedrijfscultuur gevormd, en zorgen dat onze waarden nageleefd worden.

Wat zijn die waarden?

Trots, strijdvaardigheid, team spirit en fun. Heel veel fun! Het is bij ons heel belangrijk dat je je werk niet alleen zakelijk en formeel bekijkt. Recruitment is sales, is contact maken, is op zoek gaan naar common grounds en blijven hangen bij iemand om een praatje te maken. Dat moet je echt leuk vinden, die connectie maken. Recruitment is een vak waarin mensen jou constant kunnen benaderen. Daar moet je de energie voor hebben, of zelfs energie van krijgen.

Wat geeft jou energie in je rol?

Ik vind mensen motiveren heel leuk. Mijn werk is faciliteren dat anderen hun werk goed kunnen doen door hen trainingen aan te bieden, en mijn team begeleiden in het aannemen van nieuwe recruitment consultants. Daarnaast zijn er een aantal inhoudelijke projecten op het gebied van learning & development en employer branding waar ik mijn tanden op mag stukbijten. Die combinatie van projecten, mijn eigen team en het trainen van nieuwe consultants werkt voor mij heel goed.

Hoe herken jij talent voor recruitment?

Dat is een bepaald gevoel. Ik kijk echt naar de persoon die voor me zit, en blijf vragen stellen: ‘Hoe vaak ga je voor een 9? Wat doe je als iets falikant misgaat? Wat voor mensen zitten in je allergie?’ Op een gegeven moment klapt iemand open en zie je hoe hij in elkaar zit. Non-verbale communicatie is daarbij heel belangrijk, de energie die iemand uitstraalt.

Om geschikt te zijn voor recruitment moet je stevig in je schoenen staan, goed kunnen luisteren, empatisch zijn, en een doorzetter. Dat laatste is belangrijk omdat onze ‘producten’ mensen zijn. Geen blikje Coca Cola dat altijd hetzelfde smaakt en er altijd hetzelfde uitziet. Bij recruitment heb je nooit alle factoren onder controle, dus zullen dingen vaker niet lopen zoals jij wil. Dat is een eigenschap die bijna niet aan te leren is, en voor mij een hele belangrijke bij het aannemen van nieuwe collega’s.

Meer informatie?

Boaz vertelde het al; hij is continu op zoek naar nieuwe mensen om onze recruitment teams in Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Utrecht uit te breiden. Lees meer over een baan als recruitment consultant of bekijk onze interne vacatures

Je kunt ook contact opnemen met Ellis van de Valk via +31 (0)20 796 9040 of ellis.vandevalk@walterspeople.nl. Zij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.

#pushfurther 

»

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»