De post HBO-opleiding als werk-leertraject

Sinds de privatisering van de zorg heeft de zorgadministratie een razendsnelle en complexe ontwikkeling doorgemaakt. Het werkveld van zorgadministrateurs is dusdanig veranderd dat zorginstellingen op zoek zijn naar een nieuwe generatie zorgadministrateurs om deze transitie te dragen. Deze groep professionals is zeer schaars. Daarom is Walters People gestart met het aanbieden van een werk-leertraject. Wij bieden net-afgestudeerden op hbo- of wo-niveau de kans om te starten in een junior functie op de zorgadministratie, en tegelijkertijd een post-hbo opleiding zorgadministratie te volgen. 

 

Een mooie start in de zorgsector voor analytische finance starters

Heb je net je opleiding afgerond in bijvoorbeeld bedrijfseconomie, accountancy, zorgmanagement of gezondheidswetenschappen en ben je klaar voor de volgende stap? Wil je graag in de zorg werken maar niet aan het bed staan? Dan is de post-hbo opleiding zorgadministratie de ideale ingang. 

De opleiding geeft niet alleen een fantastische boost aan je cv, maar stoomt je ook klaar voor een carrière binnen de zorgadministratie van de toekomst. Binnen vijf verschillende thema's leer je door alles wat je moet weten om aan de slag te gaan als future proof zorgadministrateur. De lessen zijn zowel klassikaal als online. 

Ga je aan de slag als junior zorgadministrateur via Walters People, dan betalen wij je opleiding. Door de combinatie van werken en leren krijg je direct inzicht in zowel de theorie als de praktijk en kun je binnen drie jaar doorgroeien tot senior zorgadministrateur. 

 

Meer informatie over de opleiding

De post hbo-opleiding tot zorgadministrateur duurt van zes maanden, in een combinatie van werken en leren. De opleiding is opgebouwd uit vijf thema's:

  • Het zorgveld
  • Registratie en administratie
  • Processen in de zorg 
  • Verandermanagement in relatie tot declaratie en facturatie
  • Interne beheersing (control en interne controle)

Ieder thema bestaat uit een bijeenkomst en e-learning. Download de factsheet voor een volledig overzicht van het programma.  

 

Informatie voor zorginstellingen

Maak uw organisatie future proof door te investeren in zorgadministrateurs in opleiding. Als u via Walters People een junior zorgadministrateur aanneemt, dan dragen wij de kosten voor de post hbo-opleiding Zorgadministratie. Zo haalt u werknemers aan boord die de vaardigheden ontwikkelen om de zorgadministratie opnieuw in te richten. Denk aan werken met ingewikkelde excel-bestanden, het doorgronden van processen en volledige kennis van de nieuwe wet- en regelgeving.

Meer informatie over het opleidingsprogramma, vindt u terug in onze factsheet

Neem contact op

Wil je via Walters People de opleiding tot zorgadministrateur volgen, of meer informatie over het aannemen van een zorgadministrateur? Neem dan contact op met Elske Koek.

Elske Koek
Manager Finance Publieke Sector

Tel: +31 (0) 20 7969 040
Email: elske.koek@walterspeople.nl