Datum publicatie: 15 februari 2016


Zowel werkgevers als werknemers binnen finance en business support verwachten dat dit jaar de situatie op de arbeidsmarkt verder verbetert. Zij voorzien een stijging in salarissen en meer keuzemogelijkheden. Dit blijkt uit onderzoek van uitzendorganisatie Walters People.

Vacatures

56% van de finance medewerkers denkt dat er dit jaar meer vacatures zullen zijn binnen hun vakgebied. Van de business support professionals, actief in functies als management assistent, medewerker klantenservice en logistiek coördinator verwacht 51% een stijging in dit type vacatures. Deze cijfers laten een fikse stijging zien ten opzichte van 2015. Toen verwachtte 38% van de medewerkers binnen finance en business support een stijging in het aantal vacatures.

Werkgevers zien 2016 nog positiever tegemoet dan hun werknemers: 74% van hen verwacht dit jaar meer vacatures.

Salaris

Ook de salarisverwachtingen laten een stijgende lijn zien. 65% van zowel de finance als de business support professionals denkt dit jaar meer te gaan verdienen. Vorig jaar lag dit cijfer aanzienlijk lager. Toen dacht 56% van de finance professionals en 47% van de business support professionals meer te gaan verdienen.

Van de werkgevers is een nog groter deel optimistisch over de salarisontwikkelingen. 76% van hen verwacht dat de salarissen dit jaar gaan stijgen.

Over het onderzoek

Aan het onderzoek van Walters People namen circa 150 werkgevers en meer dan 900 medewerkers werkzaam binnen de financiële administratie, IT support, supply chain en office support deel. Zij werden gevraagd naar hun verwachtingen op het gebied van de arbeidsmarkt, salarisontwikkelingen en secundaire arbeidsvoorwaarden. Bekijk de volledige resultaten van de Walters People Salary Survey.

 

 

Carrière advies

»

Recruitment advies

»

Salary survey 

»