Waardering tonen is niet alleen belangrijk op secretaressedag

Datum publicatie: 21 april 2016

Vandaag is het secretaressedag. Een mooie gelegenheid om je personal assistant, receptionist of office manager wat extra aandacht te geven. Maar hoe zit dat de rest van het jaar? Krijgen zij dan ook voldoende waardering en hoe belangrijk vinden zij dit? Wij vroegen het aan onze kandidaten in secretariële functies.

Belang van waardering

Dat het ontvangen van voldoende erkenning belangrijk is voor de deelnemers lijdt geen twijfel: 91% beschouwt het als 'belangrijk' of 'heel belangrijk'. Voor 58% zou het niet ontvangen van genoeg waardering zelfs reden zijn om op zoek te gaan naar een andere baan. Opvallend is dat het merendeel van de deelnemers (55%) dit echter niet kenbaar maakt aan zijn leidinggevende.

Impact

Voor het tonen van waardering aan je secretaresse, receptionist of office manager krijg je als manager ook iets terug. Werknemers die voldoende erkenning krijgen voelen zich meer gemotiveerd (87%), zijn gelukkiger op hun werk (82%) en zijn bereid om meer verantwoordelijkheden op zich te nemen (63%).

Gelukkig ontvangt 85% van onze kandidaten regelmatig een blijk van waardering. Dit gaat meestal in een persoonlijk gesprek (75%) en dat is ook de manier waarop zij aangeven het liefst waardering te ontvangen.

Secretaressedag

En het cadeautje op secretaressedag? Een bloemetje blijkt het meest te worden gegeven (33%) en staat eveneens bovenaan de verlanglijst bij de assistenten, vóór een cadeaubon of lunch.  Overigens ontving vorig jaar slechts 36% een presentje van zijn manager op secretaressedag.

Over het onderzoek

Aan dit onderzoek deden 50 personen mee, werkzaam in secretariële functies als secretaresse, personal assistant, receptionist en office manager.

Voor meer informatie over dit onderzoek of hoe wij u kunnen helpen in het vinden van office support medewerkers, neem contact op met Melissa Rutjes via netherlands@walterspeople.nl of 31 (0) 20 7969 040.

  

 

 

Carrière advies

»

Recruitment advies

»

Salary survey 

»