Datum publicatie: 1 september 2014

Uitzendorganisatie Walters People signaleert groeiende vraag naar personeel voor inside sales, sales support en customer services.

Door toenemende exportactiviteiten in Nederland is de vraag naar ondersteunend personeel in de commerciële sector sterk toegenomen sinds begin 2014. Hierbij wordt veel gezocht naar meertalige professionals. Dat zegt gespecialiseerde uitzendorganisatie Walters People. Het bedrijf meldt 30% groei in vacatures voor secretarieel en business support personeel vergeleken met vorig jaar

 “Groeiende handel naar het buitenland zorgde begin dit jaar vooral voor vraag naar export associates en order managers,” zegt Jose Bokhorst, managing director Nederland. “Daarna zagen we in een korte periode de aantallen vacatures toenemen voor commerciële supportfuncties zoals inside sales, sales support en customer services.”

De groeiende vraag naar supportpersoneel is zichtbaar over alle sectoren in de markt, en wordt behalve door de groeiende export eveneens opgestuwd door multinationals die hun hoofdkantoren en service centers in Nederland vestigen vanwege het gunstige belastingklimaat. Dat zorgt voor een grote vraag naar meertalige medewerkers.

Jose Bokhorst: “De trends die wij sinds begin dit jaar waarnemen wijzen op een herstel van de Nederlandse economie als geheel. We zien ook een sterke stijging van support vacatures in de managementlaag, een duidelijk signaal dat bedrijven aan het groeien zijn. Organisaties houden nog wel een relatief grote flexibele schil in hun personeelsbestand aan, zodat snel ingespeeld kan worden op veranderende marktomstandigheden.”

CBS schreef in haar flashraming van 14 augustus de economische groei van 0,5% toe aan hogere export in Q2. Het aantal vacatures voor secretariële en business support functies groeide in datzelfde kwartaal met 17% ten opzichte van het eerste kwartaal en met 30% vergeleken met dezelfde periode in 2013. Dit blijkt uit onderzoek dat gedaan is door het moederbedrijf van Walters People, recruitmentorganisatie Robert Walters, dat elk kwartaal de vacaturevolumes vergelijkt in verschillende vakgebieden.

Vragen of opmerkingen naar aanleiding van dit bericht? Neem contact op met Melissa Rutjes, Manager Business Support, via +31 (0) 20 796 90 40 of e-mail.

 

Carrière advies

»

Recruitment advies

»

Salary survey 

»