Datum publicatie: 20 april 2017

De vraag naar office support medewerkers, zoals receptionistes, secretaresses, personal assistants en notulisten liet het eerste kwartaal van 2017 een flinke stijging zien. Dit constateert arbeidsbemiddelaar Walters People, die de vacaturevolumes voor secretariële functies in Nederland vergeleek op basis van gegevens van Jobfeed.

In Q1 2017 waren er in Nederland 7.049 office support vacatures beschikbaar, tegenover 5.277 vacatures een jaar eerder – een stijging van 34%. De stijging ten opzichte van het voorgaande kwartaal bedroeg 19%.

Meestgezochte profielen

De vacaturevolumes zijn het meest gestegen voor receptionistes (+48%) en office managers (+44%).

Melissa Rutjes, manager van de divisie Business Support bij Walters People: ”Tijdens de crisis zagen wij dat veel organisaties besloten om ondersteunende taken die eerder gedaan werden door een receptioniste of office manager, weer zelf uit te voeren. Voor organisaties was dit een efficiënte manier om direct in de kosten te snijden. Nu is er financieel weer ruimte om mensen aan te nemen voor deze taken. Voor de functies receptioniste en office manager is daardoor het economische herstel het sterkst zichtbaar.”

Grootste stijging in Rotterdam

Rotterdam laat in Q1 2017 de grootste stijging in office support vacatures zien ten opzichte van een jaar eerder, namelijk 56%. Amsterdam was vorig kwartaal met 1.209 secretariële vacatures de stad met de grootste vraag naar office support professionals. De stijging ten opzichte van een jaar eerder was daar 16%.

Meer informatie

Walters People baseert zich in deze analyse op cijfers van Jobfeed, dat het unieke aantal online geadverteerde vacatures in Nederland in kaart brengt. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen via tel. 020 7969 040 of netherlands@walterspeople.nl.

 

Lees ook: 'Nederlandse bedrijven zien het aantal internationale werknemers groeien'

 

Carrière advies

»

Recruitment advies

»

Salary survey 

»