Een carrière als financieel detective

walters people recruitment consultants

Vind jij het heerlijk om zaken tot op de bodem uit te zoeken? Ben je analytisch aangelegd en zie je geen detail over het hoofd? Dan is een baan in KYC (Know Your Customer) zeker iets voor jou!

Banken en andere financiële instellingen staan te springen om specialisten die witwaspraktijken en het financieren van terrorisme een halt toeroepen. Zoals je waarschijnlijk de afgelopen tijd in het nieuws hebt gezien kunnen banken en andere financiële instellingen enorm hoge boetes krijgen als zij witwassen, fraude of terrorisme faciliteren door hun diensten aan deze partijen aan te bieden. Als KYC analist heb je dus een zeer belangrijke taak te vervullen. Als KYC analist monitor je transacties, licht je organisaties helemaal door en stel je risicoanalyses op. Met jouw analyses spoor je illegale praktijken op en voorkom je dat jouw financiële instelling een samenwerking aangaat met een risicovolle partij. 

Benieuwd of jij het in je hebt om een financieel detective te worden? Doe nu de test! 

Een baan als KYC/CDD Analist

Wil je meer lezen over de mogelijkheden van een baan in het voorkomen van fraude en witwassen? We hebben alle informatie voor je gebundeld in een brochure, die je na het invullen van het formulier hiernaast gratis kunt downloaden. Je vindt er o.a. een overzicht van de het carrièrepad binnen dit werkveld, de salarissen bij elk functieniveau.

 

Lees meer over een carrière binnen KYC/CDD

Nick Lammers

KYC en CDD: een overzicht van functies en salarissen

De vraag naar KYC/CDD analisten is de laatste jaren enorm toegenomen. Nick geeft inzicht in hoe de functies zijn onderverdeeld en vertelt over de doorgroeimogelijkheden. >> Lees meer 

Bekijk onze vacatures op het gebied van KYC/CDD

Er is een groot tekort aan KYC/CDD specialisten, wat betekent dat er voor jou veel banen zijn om uit te kiezen. Bekijk vacatures

Grote behoefte aan speurneuzen ter preventie van witwassen

Financiële instellingen staan in de rij voor speurneuzen die witwaspraktijken een halt toe kunnen roepen. Nick vertelt hoe deze hoge vraag is ontstaan, en hoe hij de compliance markt ziet ontwikkelen. >> Lees meer

Nieuwe wetgeving tegen belastingontwijking

De Nederlandse overheid probeert belastingontduiking onder multinationals aan banden te leggen door middel van een nieuwe wet. Dit zet extra druk op compliance functies binnen banken.

Wij geven een duidelijke uitleg over het verschil tussen belastingontduiking en belastingontwijking, en de nieuwe regelgeving die in Nederland van kracht gaat.  Lees meer. 

Walters People Academy 

Zodra je start in je nieuwe baan als KYC analist begint jouw ontwikkeling pas echt. Volg een opleiding tot certified compliance officer (CCO) of certificeer je als anti-money laundering specialist (CAMS). Als je via ons aan het werk gaat, kan je deze en andere opleidingen namelijk stuk voor stuk gratis volgen in de Walters People Academy. Je kunt de opleidingen en korte cursussen online volgen, wanneer het jou uitkomt. Zo kun jij snel doorgroeien in je nieuwe werkveld.  

Bekijk het volledige opleidingsaanbod van de Walters People Academy. 

Meer weten? Neem contact met ons op

Nick Lammers

Managing Consultant Banking & Financial Services Recruitment

T: 06 18415198
E: nick.lammers@walterspeople.nl

Nieuwe finance vacatures