Je hebt de afgelopen maanden waarschijnlijk meer tijd met je huisgenoten doorgebracht dan ooit tevoren. Terwijl je elkaar eerder alleen na het avondeten en in het weekend tegenkwam, zit je nu al wekenlang continu op elkaars lip. Of misschien heb je je krappe studentenflatje tijdelijk verruild voor je ouderlijk huis. Beide scenario’s kunnen aardig stressvol zijn! We hebben 10 typen thuiswerkers op een rij gezet. In welke herken jij jouw huisgenoten?

1. De theezetter

Theezetters staan vaak op van hun werkplek om even te bewegen. Ze hebben het gevoel dat ze deze regelmatige pauzes moeten 'rechtvaardigen' en switchen daarom elk half uur de waterkoker aan. Daarnaast maken ze van de gelegenheid gebruik jou ook een kopje thee aan te bieden, en een praatje te maken. 

2. De officemanager

Officemanagers bekommeren zich over alle werkplekken. Ze stellen zich neutraal op als er onenigheid ontstaat en doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de werkomgeving aangenaam is. Daar hoort ook het afspelen van lichte achtergrondmuziek of de radio bij en het instellen van de verlichting en temperatuur van de kamer. Dit alles natuurlijk in goed overleg. 

3. De einzelgänger

Deze huisgenoot doet zijn koptelefoon nooit af en verschuilt zich de hele dag achter een of meerdere computerschermen. De einzelgänger is gedisciplineerd in zijn werk en is pas na werktijd echt aanspreekbaar. 

4. De nieuwslezer

De nieuwslezer voelt zich geroepen om de krantenkoppen en social media continu in de gaten te houden, en iedereen door de dag heen van updates te voorzien.  Hij is geobsedeerd door alles wat met het Coronavirus te maken heeft en discussieert graag over 'het leven na Corona'.

5. De cheerleader

De cheerleader staat altijd klaar om te helpen of mee te denken, heeft oprechte interesse in wat je doet en hoe het met je gaat. Hij probeert alle huisgenoten gemotiveerd te houden, en biedt zelfs hulp op vlakken buiten zijn expertise. Cheerleaders zijn zeer toegewijd. Ze hebben tijd om jou te helpen en een luisterend oor te bieden, maar zorgen er zelf ook voor dat ze al hun taken gedaan krijgen. En dit alles met een opperbest humeur. 

6. De flierefluiter

Deze huisgenoot neemt het allemaal niet zo nauw met zijn werk. Hij is niet alleen zelf vaak afgeleid, maar haalt ook zijn medebewoners uit hun concentratie. Bijvoorbeeld door eerst met veel lawaai de vaatwasser uit te ruimen, dan te vragen of je nog witte was hebt, en daarna direct naast jouw werkplek een online fitness les te volgen. Aaargh!

7. De emotionele achtbaan

Van deze thuiswerker weet je elke dag precies hoe de vlag erbij hangt. Ze zullen snauwen als ze geïrriteerd zijn, geprikkeld reageren als ze gestrest zijn en willen dat iedereen met hen meeleeft als er iets misgaat, en feestviert als ze iets hebben bereikt. 

8. De luidruchtige 

Deze huisgenoot vergeet vaak dat er nog meer mensen thuis werken. Ze praten niet alleen harder dan nodig is in telefoongesprekken, ze geloven ook dat hun werk véél belangrijker is dan dat van de andere huisgenoten. Of iedereen even de kamer kan verlaten als hij zijn tiende ‘zeer belangrijke’ telefoontje van de dag pleegt? 

9. De workaholic

De workaholic klapt zijn laptop elke dag als eerste open en sluit hem ook als laatste weer af. Pauzes zijn zeldzaam, zelfs de weekenden zijn niet heilig, en gesprekken met huisgenoten gaan meestal over werk. Regelmatig zegt hij dat hij het nodig iets rustiger aan moet doen, maar daar komt het uiteindelijk nooit van. 

10. Het organisatietalent

Het organisatietalent heeft een strikt geplande dagelijkse routine waar onder geen beding vanaf geweken wordt. Voor elke conference call - meestal door hemzelf ingepland - is hij volledig voorbereid en hij zal nooit een minuut te laat zijn, of het nu om een team call of een familiequiz gaat. Ook het huishouden is prima aan hem besteed. Van het doen van de was tot aan de dagelijkse maaltijden – alles is gepland en keurig verzorgd. 

Meer informatie

Mis je je collega's? Lees onze tips om in contact te blijven met je collega's, zelfs op afstand. Voor meer informatie kun je ons altijd bereiken via netherlands@walterspeople.nl of tel. 020 7969 040.

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»