Het IT-landschap verandert continu. Aan de lopende band worden er originele IT-oplossingen geïmplementeerd en gloednieuwe programmeertalen ontwikkeld. Het is daarom belangrijk voor IT’ers om up-to-date te blijven. Of je nu de basisprincipes van Java wilt leren of de Agile Scrum werkwijze in de vingers wilt krijgen. Speciaal voor IT’ers hebben wij vijf cursussen op een rij gezet die jouw skills naar een hoger niveau tillen.

1. Java

Kennis van Java is essentieel voor iedere IT’er. Java is één van de meest populaire programmeertalen van dit moment, mede dankzij het feit dat Java onafhankelijk is van een bepaald platform. Als een Java code eenmaal geschreven is, werkt hij overal en altijd. Zonder Java zouden veel websites, apps en games niet werken. Tijdens een basiscursus Java leer je de functies van Java kennen en ga je aan de slag binnen de uitgebreide Java-bibliotheek. De programmeertaal van Java komt aan de orde, net als de structuur van een Java programma en het maken van java archive (JAR) bestanden. Een cursus in Java is onmisbaar voor beginnende software ontwikkelaars, systeembeheerders en programmeurs.

 

2. Python

Als je nog weinig ervaring hebt binnen IT en graag wilt leren programmeren is een cursus Python een goede keuze. Python is vrij makkelijk te leren, omdat de ‘taal’ heel dicht bij onze natuurlijke taal is gebleven. Het script is gemakkelijk leesbaar en bevat minder tekens dan andere programmeertalen. Python wordt veel gebruikt en is niet alleen de officiële taal van Google, maar ook de drijvende kracht achter Instagram. Wie handig is met Python kan er van alles mee, zoals data analyses uitvoeren en machine learning modellen implementeren. Wist je dat Python wereldwijd de snelst groeiende skill onder IT professionals is? Het aantal IT’ers dat Python onder de knie heeft is het afgelopen jaar met 45% gegroeid (bron: Linkedin Talent Insights).

 

3. Tableau

Het kan behoorlijk lastig zijn om bergen met data inzichtelijk te maken en er duidelijke conclusies uit te trekken. Gelukkig is er Tableau. Deze tool helpt je om data op een overzichtelijke en aantrekkelijke manier te presenteren en er vervolgens bruikbare informatie uit te halen. Van grafieken maken tot informatie tonen op een landkaart en data samenvoegen in een dashboard, het kan allemaal met Tableau. Het is een vrij simpel programma dat zo ontwikkeld is dat ook mensen zonder coding skills er gebruik van kunnen maken. Ook als je nog geen expert bent op het gebied van data science kan een cursus Tableau dus een goede aanvulling voor jouw cv zijn.

 

4. XML

Heb je al enige basiskennis van HTML, CSS en JavaScript en wil je meer leren over hoe je data op een gestructureerde manier kunt vastleggen en ordenen? Dan is een cursus in Extensible Markup Language (XML) iets voor jou.  XML is een programmeertaal die je helpt om gestructureerde data te maken van HTML-bestanden. Hoewel XML verwant is aan HTML, gaat het bij XML meer om de structuur van de informatie, terwijl het bij HTML juist gaat om de manier waarop informatie gepresenteerd wordt. XML wordt gebruikt in onder andere RSS feeds van nieuwswebsites en sitemaps van zoekmachines.

 

5. Agile Scrum

Er is steeds meer vraag naar zogenaamde Scrum Masters: professionals die een Scrum proces kunnen begeleiden en zorgen dat het Scrum team efficiënt werkt en zich aan de regels houdt. Scrum is een werkwijze waarbij projecten volgens een bepaald proces worden uitgevoerd. Tijdens een cursus in Agile Scrum leer je alles over de basisprincipes van Agile en Scrum, en oefen je met verschillende Agile methodes. Ook wordt er stilgestaan bij stakeholder management en communicatievaardigheden, allemaal met als doel om  het ontwikkelen van software efficiënter en effectiever te maken. Na afronding van de training ontvang je een Certified Scrum Master (CSM) certificaat en weet je precies hoe je de Agile werkwijze kunt gebruiken in jouw werk.

 

Meer informatie

Ben jij een IT’er die zich wil blijven ontwikkelen en heb je door zit artikel zin gekregen om iets nieuws te leren? Als je via Walters People aan de slag gaat in een IT-functie dan kun je via de Walters People Academy – ons gratis opleidingsplatform – nieuwe skills leren en je certificeren. Lees meer over de Walters People Academy of bekijk onze IT vacatures

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»