Het is de afgelopen jaren alleen maar gemakkelijker worden om nieuwe vaardigheden te leren, door het grote aantal online trainingen die je vaak gratis kunt volgen. Waar zie jij jezelf over een jaar.. en over 5 jaar? En welke vaardigheden heb je daarvoor nodig? Het is slim om regelmatig de balans op te maken over welke vaardigheden je nodig hebt om verder te komen in je carrière en wat je moet doen om je skills op het benodigde niveau te brengen.  

De periode van grotendeels thuiswerken zal waarschijnlijk nog een tijdje duren. Door het wegvallen van de reistijd naar kantoor hebben we dus wat meer vrije tijd. 77% van de junior professionals gaf in een recent onderzoek van Walters People aan dat zij sinds de start van de lockdown actief bezig zijn geweest met het verbeteren van hun vaardigheden. Om aan upskilling te doen zijn er heel wat middelen beschikbaar. Walters People helpt je alvast op weg met vier tips.

1. Check welke skills voor jou nuttig zijn

Er is een schat aan informatie die je kan helpen om gericht met je skills aan de slag te gaan. Bekijk vacatures voor de functie die je op het oog hebt om erachter te komen welke skills gevraagd worden en op welk niveau, en lees artikelen die over de functie of de vaardigheden gaan. Bij recruitmentorganisaties staan professionele consultants voor je klaar om jou advies te geven dat specifiek op jouw situatie van toepassing is. In een turbulente periode met veel onzekerheid op de arbeidsmarkt is het extra belangrijk om de benodigde vaardigheden te hebben als je gaat solliciteren. 

2. Visueel of auditief: kies jouw leervorm

Misschien heb je na je afstuderen gezworen nooit meer met je neus in de boeken te duiken, omdat dat niet jouw manier van leren is. Schakel dan over op een van de vele digitale hulpmiddelen die jou op een andere manier laten leren. Bekijk webinars, schrijf je in voor online sessies van carrièrecoaches - bijvoorbeeld op Linkedin, zoek naar tutorials op YouTube, of luister naar podcasts en TED-talks. Het mooie aan deze platforms is dat ze de informatie meestal aanbieden in hapklare brokjes, en beschikbaar zijn op je gsm of tablet zodat je waar je maar bent kunt leren, zelfs in de sportschool, in de tuin of op het strand.

3. Zoek de cursus die bij je pas

Een van de meest eenvoudige manieren om gericht naar een nieuwe skill toe te werken is het volgen van één of meerdere online cursussen. Er zijn heel wat gratis modules beschikbaar op het internet als je even zoekt. Zelfs universiteiten als Harvard, Stanford en Yale bieden speciale secties op hun eigen site om bepaalde modules gratis te volgen. Neem zeker ook een kijkje bij Microsoft Learn, Coursera en Facebook Blueprint. Ook LinkedIn Learning en Google Digital Garage bieden tal van cursussen waaruit je kan kiezen. 

Het mooie van het aanmelden voor online cursussen is dat je nergens aan vastzit. Heb je interesse in de basics van een nieuw programma? Stap dan in een van de vele hapklare modules met korte video's en praktijkoefeningen. Ben je op zoek bent naar een volledige professionele certificering om je voor te sorteren voor een promtie, of in aanmerking te komen voor een ander soort functie, dan kan je ervoor kiezen om je in te schrijven voor betaalde cursussen. Als je via Walters People aan de slag gaat dan krijg je gratis toegang tot de Walter People Academy, een e-learning platform met een groot aanbod van cursussen die aansluiten op jouw vakgebied.

4. Beter voor jezelf zorgen is ook upskillen

Upskillen hoeft niet alleen over professionele groei te gaan. Het is ook goed om tijd te besteden aan het stimuleren van je fysieke en mentale gezondheid. Zeker in deze periode, waarin je dagelijkse routine misschien veranderd is. Neem de tijd om de dingen te doen die er altijd bij inschieten. Concentreer je op regelmatige lichaamsbeweging, of het nu gaat om yoga thuis of een korte hardloopsessie in het bos. Eet gezond en consequent en neem een volledige lunchpauze. Bouw een nieuwe vorm van routine in je werkuren die past bij deze nieuwe manier van werken en leg je werk opzij zodra je klaar bent.

Onderhoud het frequent contact met je collega's, je familieleden en vrienden. Luister naar je favoriete muziek en podcasts in je eigen omgeving. Neem de tijd om je volledig te ontspannen en tot rust te komen, zelfs als je denkt dat je er geen nood aan hebt. Volg bijvoorbeeld eens een online meditatieles of kijk welke apps of populaire video’s je aanspreken om te ontspannen. 

 

Meer informatie

Heb jij de afgelopen periode nieuwe vaardigheden opgedaan? Zorg dan ook dat je je cv update en je nieuwe skills op je Linkedin profiel zet, zodat de tijd die je in het upskillen gestoken hebt zijn vruchten afwerpt. Voor meer informatie kun je ons altijd bereiken via netherlands@walterspeople.nl of tel. 020 7969 040.

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»