Er is op dit moment veel onzekerheid. Misschien word je tijdelijke contract stopgezet, of was je net op zoek naar een nieuwe baan en is dit opeens een stuk lastiger geworden. Gelukkig zijn er ook bedrijven die wel gewoon doorgaan met het aannemen van nieuwe medewerkers.

Eén van deze bedrijven is een verzekeringsmaatschappij in Utrecht. Zij moeten binnen korte tijd een nieuw team opzetten in hun klant contactcenter. De nieuwe medewerkers gaan vragen van hun verzekerden over een poliswijziging te beantwoorden. 

Woon je in Utrecht, heb je op dit moment geen werk en wil je graag zo snel mogelijk aan de slag? Dan is een baan bij het klant contactcenter misschien iets voor jou. Je kunt zelf kiezen of je fulltime of parttime wil werken, en het team gaat van start zodra we in Nederland allemaal weer naar kantoor mogen. De baan is in eerste instantie tijdelijk, met een grote kans op verlenging.

Waarom moeten verzekeringsmaatschappijen soms snel nieuwe mensen aannemen?

Verzekeringsmaatschappijen moeten continu checken of hun polissen nog kostendekkend zijn. Soms is het bedrag dat een verzekeringsmaatschappij moet uitkeren een stuk hoger dan verwacht, bijvoorbeeld omdat er meer schade is door storm of doordat meer mensen ziek worden dan verwacht, zoals op dit moment door het Corona-virus. Dan moet de maatschappij de polisvoorwaarden aanpassen om winstgevend te kunnen blijven. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat de kosten van een verzekering stijgen, of dat de dekking verandert – ook voor de mensen die al klant zijn. Natuurlijk zorgt elke wijziging voor veel vragen bij klanten. Als medewerker van het contactcenter zorg je dat alle mensen een duidelijk antwoord op hun vragen krijgen.

Gratis online introductiecursus

Om advies te mogen geven over verzekeringen is een Wft-certificaat in Nederland verplicht. Normaal gesproken moet je daar een cursus van 3 maanden voor volgen, en je door een boek van meer dan 300 pagina's zwoegen. Wij doen je dat niet aan: via de Walters People Academy zorgen wij dat je in 3 online cursusdagen alles leert wat je nodig hebt, én je wft-certificaat behaalt. Er zijn meerdere data beschikbaar, en alle cursussen starten in april. 

Het wft-certificaat is superhandig om te hebben, omdat je dit certificaat nodig hebt voor alle functies met klantcontact bij financiële instellingen, zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en pensioenfondsen.

Wat heb je nodig?

Voor deze baan hoef geen eerdere ervaring te hebben in een klant contactcenter, maar het is natuurlijk wel handig als je eerder een functie met telefonisch contact gehad hebt. Het belangrijkst zijn je soft skills. Je moet zowel stevig in je schoenen staan - mensen kunnen gefrustreerd of zelfs boos zijn als ze bellen - maar ook met ze mee kunnen voelen. De combinatie van die twee eigenschappen zorgt ervoor dat je samen met de klant tot een oplossing kan komen voor problemen of vervolgacties. De opleidingseis voor deze baan is minimaal mbo.

Heb jij interesse en ben jij vanaf april beschikbaar? Vul het formulier hiernaast (of hieronder, als je deze pagina op je telefoon bekijkt) dan snel in. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. 
 

Meer informatie

Wil jij nog iets vragen voor je je aanmeldt? We horen graag van je per email op mailing@walterspeople.nl.

COVID-19 update: gezien de huidige situatie met betrekking tot het corona-virus geven wij de Masterclass digitaal in plaats van klassikaal. Er zijn geen wijzigingen in de opzet van het programma en de vacatures.

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»