Flexibel werken bevalt goed. In een enquête die Walters People recent uitvoerde, gaf 97% van de Nederlandse werknemers aan in ieder geval één dag per week thuis te willen werken. Tegelijkertijd vereist dat wel van professionals dat ze bepaalde vaardigheden verder ontwikkelen. Welke skills zoeken werkgevers op dit moment in hun nieuwe collega’s? Ellora van Woerkom, associate director bij Walters People, zet drie belangrijke vaardigheden op een rij.

Discipline en flexibiliteit

van Woerkom: “Van alle thuiswerkskills die op dit moment worden gevraagd staan met stip op één: discipline en flexibiliteit. Thuiswerken werkt alleen, als je thuis ook echt werkt. Spreek daarom regelmatig met je manager over waar je mee bezig bent en laat aan het einde van de dag zien wat je allemaal hebt afgevinkt. Pak pro-actief zaken op en wacht niet tot je werk krijgt toegewezen. 

Tegelijkertijd moet je natuurlijk ook bereid zijn om op kantoor te komen als er situaties zijn waarin snel geschakeld moet worden. Wees dus flexibel in wanneer je thuis werkt en wanneer op kantoor.”

Relaties opbouwen – ook online

“Omdat we ook in de toekomst vanachter de keukentafel blijven werken, is het belangrijk dat professionals contact houden met collega’s door bijvoorbeeld zelf de telefoon te pakken om de business te bespreken.  En als je dat doet, moet je natuurlijk ook duidelijk communiceren om je collega’s van waardevolle informatie te voorzien. Werk dus aan je communicatieskills en wees niet bang om zelf het initiatief te nemen om contact te zoeken.

Ook belangrijk: vergeet niet om af en toe wat small talk te voeren. In meetings op Teams of Zoom willen we vaak meteen naar de kern, maar om op afstand verbinding te creëren is het juist belangrijk om ook digitaal een persoonlijke connectie te maken.”

Houd je aan de etiquette

“Over Teams en Zoom gesproken: benader een online meeting of sollicitatiegesprek zoals je deze ook offline zou benaderen. Onze recruiters voeren na bijna twee jaar thuiswerken nog regelmatig sollicitatiegesprekken waarin de was in de achtergrond hangt te drogen, blaffende honden door het beeld lopen of mensen onderweg zijn. Houd je online aan de etiquette die offline ook geldt.”

Meer informatie

Goed voorbereid op zoek naar een nieuwe baan? Check alvast met onze digitale Salary Survey welk salaris je kunt vragen. Of bekijk onze vacatures. 

Voor meer informatie kun je altijd contact met ons opnemen via netherlands@walterspeople.nl of tel. 020 644 46 55. 

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»