‘Stel vragen’. Het is een van de meest gegeven tips voor sollicitatiegesprekken. Door vragen te stellen kom je erachter of de baan die je op het oog hebt goed bij je past. Maar met sommige vragen laat je juist een slechte indruk achter bij je potentiële werkgever. Wij zetten een aantal van deze vragen voor je op een rij.

‘Wat doet het bedrijf precies?’

Met deze vraag laat je zien dat je geen moeite hebt gedaan om onderzoek te doen naar het hoe, wat en waarom van de organisatie voor je bij hen gesolliciteerd hebt. Waarom wil je juist deze baan dan zo graag? Voorbereidend onderzoek is een must voor je op gesprek gaat. Zorg dat je een volledig begrip hebt van de werkzaamheden en de branche waarin het bedrijf actief is. Check hiervoor niet alleen de website van het bedrijf, maar ook recente nieuwsberichten en social media posts. Het is natuurlijk wel goed om door te vragen over bijvoorbeeld projecten van het bedrijf waarover je gelezen hebt, of te vragen naar de plannen voor het komende jaar.

Wat zijn de taken in deze functie?

Als het goed is heb je een uitgebreide functieomschrijving gelezen voor je solliciteerde, met daarin de belangrijkste taken en verantwoordelijkheden. Stel je deze vraag, dan wek je niet de indruk dat je erg geïnteresseerd bent in de baan.

Wat je wel kunt doen is vragen stellen die helpen een vollediger beeld te vormen van de werkzaamheden. Vraag bijvoorbeeld hoe een gemiddelde werkdag eruit ziet of welke taken het belangrijkst zijn in de functie. Als je verder doorvraagt op de antwoorden op deze vraag, is dit direct een kans om je vakkennis en ervaring met je gesprekspartner te delen.

Moet ik lange dagen maken?

Door te vragen naar eventuele overuren wek je niet de indruk dat je superveel zin hebt om te starten met je nieuwe baan. Uit onze Salary Survey blijkt dat gebrek aan enthousiasme de nummer één reden is om iemand niet aan te nemen.

Als het toch belangrijk voor je is om elke dag op een bepaalde dag thuis te zijn, omdat je bijvoorbeeld je kinderen moet ophalen, geef dan concreet aan wat je wensen zijn qua werktijden.

Hoeveel vakantiedagen krijg ik?

Arbeidsvoorwaarden worden vaak pas besproken op het moment dat je een contract aangeboden krijgt. Als je deze vraag eerder stelt, kan het lijken alsof je er vanuit gaat dat je de baan al in de pocket hebt. Als je een vakantie gepland hebt op het moment dat je gaat solliciteren, is het altijd slim om dit alvast te vertellen. Zo komt je toekomstige manager niet voor verrassingen te staan, en kom jij al betrokken over voor je überhaupt begonnen bent aan je nieuwe baan.

Wat ga ik verdienen?

Hoewel je in het sollicitatiegesprek vaak gevraagd zal worden naar een salarisindicatie, is het beter om het onderwerp niet zelf aan te snijden. Zo voorkom je dat je meer geïnteresseerd lijkt in de verdiensten dan in de baan zelf.

Soms komt het bespreken van de arbeidsvoorwaarden pas aan bod op het moment dat het bedrijf al besloten heeft dat ze je graag willen aannemen. Kijk bij je salarisonderhandeling naar het grotere plaatje. Ook zaken als trainingsmogelijkheden, gratis sportlessen en een lease auto kun je zien als een vorm van inkomen.

Meer weten?

Heb je binnenkort een sollicitatiegesprek? Zorg dat je 100% voorbereid bent met ons plan van aanpak.

Op zoek naar een baan? Bekijk onze vacatures

News and press information for Walters People

Carrière advies

»
Work for Walters People

Bij ons werken

»
»