De trend van automatisering heeft een grote impact op de taken van finance professionals. De tijd van rapporten opstellen en cijfertjes invullen is voorbij. Eenvoudige en routinematige werkzaamheden worden steeds meer overgenomen door technologie. Om met de tijd mee te gaan, moet je je als finance professional blijven ontwikkelen. Wij hebben vier cursussen op een rijtje gezet, die jou helpen toekomstbestendig te blijven.

1. SAP

Er is opvallend veel vraag naar finance professionals met kennis van SAP. Als jij overweg kunt met dit systeem zul je direct een streepje voor hebben op andere sollicitanten. SAP wordt door veel grote werkgevers ingezet om bedrijfsprocessen op een slimme manier te automatiseren. Het is een software programma, waarmee je financiële gegevens kunt verwerken en bedrijfsinformatie inzichtelijk kunt maken. Ook helpt SAP je om gegevens te analyseren, resultaten te meten en rapporten op te stellen, om zo het bedrijfsproces te optimaliseren.

2. Strategische advisering

De finance professional van de toekomst zal steeds minder operationele taken uitvoeren, en steeds meer strategisch te werk gaan. De nadruk zal in de toekomst meer liggen op rollen als business controller, waarin je als financial een adviserende rol vervult. Om toekomstbestendig te zijn is het daarom niet alleen van belang om goed te zijn met cijfers. Je moet ze ook weten te vertalen naar strategische inzichten. Wil jij leren hoe je op strategisch niveau advies kunt uitbrengen aan het management? Volg dan een e-learning strategische advisering. Tijdens deze online cursus leer je datagedreven inzichten te vertalen naar strategie, en deze op overtuigende en heldere wijze te communiceren.

3. Compliance & integriteit

De laatste jaren is de nadruk in het bedrijfsleven steeds meer gaan liggen om compliance. Niet alleen banken, maar ook andere financiële instellingen voelen de druk om aan complexe wet- en regelgeving te voldoen. Hierdoor is er veel vraag ontstaan naar specialisten op het gebied van compliance. Als finance professional kun je jouw kennis op dit gebied vergroten, door een cursus in compliance & integriteit te volgen. Deze cursus leert je alles over gedragscodes en -regels, en helpt je belangenverstrengeling tegen te gaan. Na het behalen van je certificaat kun je bedrijven helpen aan alle regels te voldoen, om zo imagoschade en boetes te voorkomen.

4. MBA-programma financieel management

In dit zes maanden durende programma op masterniveau ontwikkel je kennis en vaardigheden die je nodig hebt om uit te groeien tot de financieel manager van de toekomst. Bij financieel management komt tegenwoordig meer kijken dan alleen het verzamelen en analyseren van cijfers en het uitbrengen van een duidelijk rapport. De rol is complexer, maar ook een stuk veelzijdiger geworden. Je denkt mee over de toekomst, identificeert kansen en werkt mee aan het verbeteren van de haalbaarheid en financiering van investeringen. Na afronding van het MBA-programma in financieel management weet je alles over performance management systemen, budgettering en investeringselectie. Met deze kennis leid jij als financieel manager jouw organisatie de toekomst in. 

Meer informatie

Ben jij een finance professional die zich wil blijven ontwikkelen? Als je via Walters People aan de slag gaat kun je via de Walters People Academy – ons gratis opleidingsplatform – nieuwe skills leren en je certificeren. Lees meer over de Walters People Academy of bekijk onze finance vacatures

Wil je meer advies over werken als finance professional? Neem dan contact op met Wijnand Wouda via wijnand.wouda@walterspeople.nl of tel. 020 7969 040. 

Nieuwe vacatures

Carrière advies

»

Bij ons werken

»