VAN BROEKIE tot manager: LUUK HEINE kijkt terug

Vanessa Jansen

Na ruim vier jaar werkzaam geweest te zijn bij Walters People, maakte Luuk Heine de moeilijke keuze om de organisatie te verlaten. In 2015 kwam hij binnen zonder enige werkervaring, vers uit de schoolbanken. Hij ontwikkelde zich in rap tempo en stuurt inmiddels als manager een vierkoppig team van recruitment consultants aan. Na jaren van hard werken en zelfontwikkeling, is hij klaar voor een nieuwe fase in zijn leven: hij treedt het avontuur tegemoet in Azië. Vol enthousiasme vertelt hij over zijn jaren bij Walters People, en wat hij allemaal geleerd heeft. 

Afscheid van Walters People 

Ik heb hier jarenlang met heel veel plezier gewerkt. Ik was pas 23 toen ik startte bij Walters People – een broekie nog. In de afgelopen vier jaar heb ik mij op een prachtige manier kunnen ontwikkelen: van een jonge, enthousiaste starter met ‘de Labrador’ als bijnaam, tot een capabele professional. Ik heb hier een mooie basis op kunnen bouwen, waar ik uiteindelijk naar terug kan keren of op voort kan borduren.

Ik heb in mijn tijd bij Walters People snel kunnen doorgroeien. De vaardigheden die ik hier heb opgedaan, zullen altijd van toegevoegde waarde blijven. Ik heb niet alleen trainingen gekregen in recruitment, maar ook in meer algemene vaardigheden zoals procesmanagement, onderhandelingstechnieken en communicatievaardigheden. Tijdens het werk als recruiter heb ik geleerd om mij staande te houden in stressvolle situaties, en op gelijk niveau te communiceren met allerlei professionals. Deze kennis en vaardigheden kan ik de rest van mijn leven blijven toepassen. 

Ruimte om te vallen en weer op te staan  

Ik kwam Walters People binnen als eigenwijze student zonder enige ervaring. Het recruitmentvak ging me vrij goed af, waardoor ik na ongeveer een jaar in een fase terecht kwam waarin ik uitgeleerd dacht te zijn. Mijn manager, Ellora van Woerkom, probeerde me bij te sturen, maar ik was koppig en dacht het zelf beter te weten. Na drie maanden kwam ik er echter achter dat mijn manier toch niet helemaal werkte, en keerde ik met hangende pootjes bij haar terug. Ze gaf me de ruimte om zelf te vallen en weer op te staan. 

Wanneer je een langere tijd werkzaam bent bij Walters People, wordt er van je verwacht dat je van toegevoegde waarde kunt zijn voor de organisatie en haar mensen, en je opgedane kennis kunt overdragen aan anderen. Bij Walters People wordt er gekeken naar jou als persoon: het hangt van je eigen ambitie af welk ontwikkelingstraject je doorloopt en hoeveel verantwoordelijkheid je krijgt.

Op een gegeven moment haalde ik niet meer genoeg voldoening uit bemiddeling, en was ik klaar voor een nieuwe uitdaging. Gelukkig kon ik dit aankaarten bij Ellora, waarna we samen konden bepalen wat een goede volgende stap was voor mij.

Na zo’n twee jaar startte ik met het senior traject. Tijdens deze trainingsperiode maakte ik niet alleen een verdiepingsslag binnen mijn rol als consultant, maar leerde ik ook om anderen op te leiden. Ik begon als ‘buddy’, waarbij ik gekoppeld werd aan een startende consultant ter ondersteuning. Vervolgens ging ik van een senior rol door naar mijn huidige rol als managing consultant. Als teamleider ben ik niet alleen verantwoordelijk voor mijn eigen business, maar draag ik tegelijkertijd verantwoordelijkheid voor mijn teamleden. Het was even lastig om die balans te vinden, maar gelukkig heb ik een fantastisch team, waardoor de transitie vrij natuurlijk verliep.

Managen op basis van intrinsieke motivatie  

Van Ellora heb ik geleerd anderen te managen op basis van intrinsieke motivatie. Het helpt niet om te zeggen ‘dit is wat je moet doen’; iemand moet zelf gemotiveerd zijn. Als manager is het jouw taak deze persoon te ondersteunen en de juiste tools te bieden om zo goed mogelijk te functioneren. Ik vind het bewonderenswaardig hoe Ellora in staat is bijdehante starters sturing te geven en tegelijkertijd vrij te laten. Ze geeft eerlijke feedback, maar op een opbouwende manier waardoor je er echt iets mee kunt. Ik heb met heel veel plezier met haar samengewerkt. 

Hoewel ik er vrede mee heb dat ik wegga en mijn werk zeker zal missen, denk ik niet dat ik ooit nog op een plek terecht kom waar zoveel leuke mensen werken. De cultuur en dynamiek binnen Walters People zijn echt uniek. Ik heb ontzettend veel mooie herinneringen aan de afgelopen jaren. Een hoogtepunt was de reis naar Cambodja die ik als beloning voor goede prestaties maakte met een groep collega’s, waaronder Ellora. We hebben twee weken lang het land rondgereisd en alleen maar lol gemaakt.

Ellora en ik startten de finance afdeling in Rotterdam met z’n tweeën, ik was de eerste consultant die zij aannam. In de afgelopen vier jaar hebben we het team uitgebreid tot vijftien man. Door het opbouwen van deze nieuwe divisie heb ik leren ondernemen, maar dan zonder het financiële risico én met een grote organisatie als vangnet.

Wat de toekomst mij gaat brengen, weet ik nog niet. Na vier jaar hard werken en leren, is het nu tijd om terug naar de basis te gaan. Als ik al ga werken de komende maanden, dan zal dat als surfleraar of duikinstructeur zijn op de Filippijnen. Als ik na een jaar weer terug ben ga ik weer voor een serieuze baan in het commerciële circuit, het liefst bij een grote internationale organisatie waarbij ik kan reizen. Mocht ik ooit willen terugkeren naar recruitment, dan kom ik absoluut terug bij Walters People.

 

Meer informatie

Ben je door het verhaal van Luuk geïnteresseerd geraakt in een functie als recruitment consultant? Bekijk dan onze interne vacatures of neem contact op met Romy Griffioen via 06 1186 1742 of romy.griffioen@walterspeople.nl

grijze puzzelstukjes op oranje achtergrond

Carrière advies  

Read more »
White and red paper planes with blue background

Refer a friend 

Read more »
stacked books with orange background

Salary Survey 

Read more »
various vintage microphones

Walters People Academy 

Read more »
wired silver cans

WERKEN BIJ WALTERS PEOPLE 

Read more »

Uitgelichte vacatures